Župne obavijesti: 3. nedjelja kroz godinu

3. NEDJELJA KROZ GODINU

27. siječnja 2019.

  • Danas slavimo treću nedjelju kroz godinu. Nakon večernje svete mise izvanredan je sastanak župnih vijeća radi priprave za  kanonsku vizitaciju koja će biti u našoj župi 15. veljače. U ime našega nadbiskupa vizitirat će nas mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, Biblijski ponedjeljak, kojeg vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato.
  • U srijedu je u Vikarijatu molitveno-katehetski susret za odrasle u 18:30 sati kojeg vodi p. Sebastijan Šuljević, isusovac, a tema susreta je Duh Sveti i euharistija.
  • U petak je pobožnost na čast Srcu Isusovom u 18:00 sati budući da je prvi petak u mjesecu.
  • U subotu slavimo blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, a slavimo i Dan posvećenog života. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Svijeće ćete moći  kupiti prije misa. Ujedno je i prva subota u mjesecu kada ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja.
  • Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Nakon svetih misa bit će blagoslov grla po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika. Redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30.
  • 16. veljače ove godine održava se u organizaciji Bračnog savjetovališta naše Nadbiskupije Seminar za bračne parove u Đakovu, u prostorima KBF-a, P. Preradovića 17. Seminar započinje u 9:00 sati, tema je Pragmatike u komunikaciji i duševno zdravlje,  a predavačica je s. Dubravka Medak, dipl. psihologinja i psihoterapeutkinja. Više imate na oglasnoj ploči, a pozvani su na sudjelovanje svi zaručnički i bračni parovi koji žele raditi  na svojem odnosu te istražiti nove načine povezivanja i jačanja svoga odnosa u dvoje. Osigurano je i čuvanje djece za parove koji žele povesti svoju djecu.
  • Djelo za zvanja naše Nadbiskupije organizira odlazak na duhovni vikend u Međubiskupijsko sjemenište u Zagreb za učenike sedmih i osmih razreda. Cilj je ponuđenog programa predstaviti život u Sjemeništu. Zainteresirani neka se jave u župni ured zajedno sa svojim roditeljima najkasnije do 9. veljače radi daljnjih uputa.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  1. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za ovu godinu.  Kupujte i čitajte vjerski tisak.