Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA

2. prosinca 2018.

1. Danas slavimo 1. nedjelju došašća kojom započinje nova liturgijska ili crkvena godina, a ujedno je i prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Večeras naša župa hodočasti Gospi Osječkoj u Tvrđu u sklopu devetnice za njezin blagdan; molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18:00 sati. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a neće biti danas već sljedeće nedjelje u 16:30 sati.

2. Sutra započinju mise zornice koje su od ponedjeljka do subote u 6:00 sati, a tih dana neće biti svete mise u 7:30. Biblijski sat je sutra nakon večernje svete mise. U Vikarijatu je u 19:30 sati biblijski ponedjeljak kojeg vodi dr. sc. s. Silvana Fužinato.

3. U srijedu je u Vikarijatu molitveno katehetski susret za sve starije od 35 godina kojeg vodi p. Sebastijan Šujević s temom, Duh i naša Gospa.

4. U petak je nakon večernje svete mise sastanak članova Odbora za karitativnu djelatnost pri ŽPV-u i volontera Caritasa naše župe.

5. Sljedeće nedjelje slavimo 2. nedjelju došašća. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.

6. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas da u vrijeme adventa sudjelujemo u projektu “Veliko srce za male ljude” čime bi pomogli rad Pučke kuhinje kao i Centar za beskućnike u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Ujedno smo pozvani pomoći i Centru za dijete u Osijeku novčanim prilozima i dječjim potrepštinama. Kao i svake godine, pozvani smo pomoći i našim potrebitim obiteljima iz Župe. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Volonteri Caritasa naše župe prodaju narukvice od čije prodaje novac ide za potrebite u našoj župi.

7. Ispovijed bolesnika i starijih osoba koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima 10. prosinca od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured.

8. U organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta naše Nadbiskupije započeli su susreti za mlade majke koji će biti u vrijeme došašća svakog četvrtka u 17:30 sati u Vikarijatu.

9. Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

10. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte vjerski tisak.