Župne obavijesti: 34. nedjelja kroz godinu

NEDJELJA KRISTA KRALJA

25. studenoga 2018.

1. Danas slavimo Nedjelju Krista Kralja svega stvorenja ili trideset i četvrtu nedjelju kroz godinu koja je ujedno i posljednja nedjelja u liturgijskoj ili crkvenoj godini. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U srijedu je redoviti sastanak župnih vijeća u 19:30 sati u našoj vjeronaučnoj dvorani. U četvrtak započinje devetnica Gospi Osječkoj u franjevačkoj crkvi u Tvrđi. Svaku večer devetnice hodočasti pojedina župa, molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18:00 sati. Naša župa hodočasti u nedjelju, 2. prosinca. Također u četvrtak bit će susret s roditeljima ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenata ispovijedi, pričesti i potvrde (treći razredi osnovnih škola i drugi razredi srednjih škola). Susret započinje večernjom svetom misom u 18:30 sati na kojeg su obvezni doći svi roditelji. Nakon večernje mise susret imaju članovi Udruge sv. Vinko. U Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, predstavljanje Sabranih djela bl. Ivana Merza, a predavač je p. Božidar Nađ. U subotu je nakon večernje svete mise paljenje prve adventske svijeće ispred naše crkve, a kako je prva subota u mjesecu pod večernjom misom i uz paljenje svijeće molit ćemo za duhovna zvanja.

3. Sljedeće nedjelje slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova crkvena ili liturgijska godina i došašće. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelja ove naše crkve i samostana, pod svetom misom u 11:00 sati bit će predstavljeni ovogodišnji kandidati za prvu ispovijed i pričest kao i za svetu potvrdu, a susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:00 sati. Volonteri našega Caritasa od sljedeće će nedjelje prodavati narukvice od čije prodaje novac ide za potrebite.

4. Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima pa ćemo i ove godine skupljati namirnice i higijenske potrepštine u našoj župi. Svoj dar možete donijeti u župni ured. Možete uzeti prigodne caritasove kutijice te u njih stavljati dar svoga odricanja u došašću i sve to donijeti u crkvu treće nedjelje došašća kada je Nedjelja Caritasa.

5. Mise zornice započinju u ponedjeljak, 3. prosinca u 6:00 sati. Zornice su svakog radnog dana te tih dana neće biti svete mise u 7:30 sati.

6. Ispovijed bolesnika i starijih osoba koji ne mogu doći u crkvu bit će po kućama ili stanovima 10. prosinca od 8:30 sati. Potrebno ih je prijaviti u župni ured.

7. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

8. Kupujte i čitajte vjerski tisak. Kalendare za sljedeću godinu možete kupiti u sakristiji i župnom uredu.