Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

26. NEDJELJA KROZ GODINU

30. rujna 2018.

1. Danas slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu.

2. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

3. Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih i punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije) započinje u utorak, 2. listopada, u 19:00 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku.

4. U srijedu je u našoj župnoj crkvi pod večernjom svetom misom Obred preminuća sv. Franje Asiškoga.

5. U četvrtak slavimo sv. Franju Asiškoga, utemeljitelja naših franjevačkih redova. Svete mise su u našoj župnoj crkvi 7:30 i 18:30 sati.

6. Ovaj tjedan su prvi petak i subota u mjesecu. U petak je pobožnost na čast Srcu Isusovom u 18:00 sati, a u subotu je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim kada molimo za duhovna zvanja.

7. Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

8. Proslava 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine bit će u našoj katedrali u Đakovu, 11. listopada ove godine pod svetom misom u 17:30 sati koju će predslaviti nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Taj dan, odlukom našega nadbiskupa, neće biti večernjih svetih misa u čitavoj nadbiskupiji, a misna nakana koja je primljena u našoj župi za večernju svetu misu tog četvrtka bit će odslužena na slavlju u Đakovu.

9. U tijeku je molitvena akcija 40 dana za život.

10. Prošli tjedan bila je prijava djece i mladih za župne kateheze kao i susret s roditeljima. Sljedeće nedjelje bit ćete obaviješteni o rasporedu kateheza u našoj župi.

11. Kupujte i čitajte vjerski tisak.