Župne obavijesti: 25. nedjelja kroz godinu

25. NEDJELJA KROZ GODINU

23. rujna 2018.

1. Danas slavimo dvadeset i petu nedjelju kroz godinu. Na Slavonskom radiju je svake nedjelje u 21 sat vjerska emisija Izvor istine.

2. Prijave za one koji žele primiti sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine kateheze) bit će sutra i u utorak od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Prijava 8. razreda i 1. razreda srednjih škola bit će u srijedu od 9-11 i od 16-18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za sve roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 26. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise. Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

3. Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

4. U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

5. U subotu, u župi sv. Mihaela u Tvrđi, slave svoga nebeskoga zaštitnika. Svete mise su u 8:30, 10:30 i 18:30 sati.

6. Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu.

7. U župnom uredu u uredovno vrijeme primamo misne nakane za sljedeću godinu.

8. Ovogodišnji katekumenat (priprava odraslih i punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije) započinje 2. listopada u 19:00 sati u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Mihaela u Osijeku. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

9. Proslava 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine bit će u našoj katedrali u Đakovu, 11. listopada ove godine pod svetom misom u 17:30 sati koju će predslaviti nadbiskup mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama, iz Državnoga tajništva Svete Stolice. Svi smo pozvani na ovo hodočasničko slavlje pod geslom U krilu Crkve sveopće. Organizirat ćemo odlazak iz naše župe autobusom. Prijave su u župnom uredu do kraja rujna, cijena je 35 kn, a polazak će biti u 15:30 sati. Taj dan, odlukom našega nadbiskupa, neće biti večernjih svetih misa u čitavoj nadbiskupiji, a misna nakana koja je primljena u našoj župi za večernju svetu misu tog četvrtka bit će odslužena na slavlju u Đakovu.

10. Studentski katolički centar Osijek i Rezidencija Družbe Isusove iz Osijeka organiziraju i ove godine akciju „72 sata bez kompromisa“ promičući volonterstvo. Zainteresirani mladi neka se jave za sudjelovanje u akciji na internetskoj stranici www.72sata.hr.

11. Kupujte i čitajte vjerski tisak.