Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Protekli tjedan bila je prijava za župne kateheze u našoj župi. Raspored kateheza imate na oglasnoj ploči. Od utorka primamo u župnom uredu u uredovno vrijeme nakane svetih misa za sljedeću godinu. U utorak večernjom svetom misom započinje trodnevnica za blagdan sv. Franje Asiškoga.

U srijedu, 2. listopada ove godine, s početkom u 19:30 sati započinje novi ciklus biblijskih duhovnih obnova u Vikarijatu u Osijeku. Prvi susret na temu „Gospine riječi utjehe našem narodu“ koji vodi vlč. dr. sc. Ivan Benaković organizira Ured za biblijski pastoral u suradnji s Institutom za novu evangelizaciju sv. Ivan Pavao II.

U četvrtak je u 18:30 sati Obred preminuća sv. Franje kraj kipa sv. Franje, nakon čega nastavljamo s večernjom svetom misom u crkvi.

U petak slavimo blagdan sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja triju franjevačkih redova. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U subotu je Hodočašće studenata i mladih u Aljmaš. Na hodočašće se kreće ispred župne crkve sv. Ćirila i Metoda u 8:00 sati, kraća stanka je u Sarvašu, a predviđeno vrijeme dolaska u Svetište je oko 14:00 sati kada slijedi kraća pobožnost i sveta misa. Predviđen je i ručak za hodočasnike, druženje te odlazak kućama koji se planira oko 17:00 sati. Kotizacija je 5 eura po osobi u što je uključen ručak i povratak iz Aljmaša autobusom.

Pod večernjom svetom misom u našoj ćemo župi u subotu moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Susret roditelja djece koja pohađaju župne kateheze bit će u četvrtak, 10. listopada ove godine. Susret započinje molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30 i nastavak susreta je nakon te mise. Svi su roditelji obvezni doći.

Ovogodišnji katekumenat punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započet će 15. listopada u 19:15 sati u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku, Strossmayerova 58. Susreti će se održavati redovito utorkom u 19:15 sati. Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.