Slavlje svete Potvrde

Nakon trogodišnje priprave svi ovogodišnji kandidati ispunili su uvjete za primanje ‘sakramenta kršćanske zrelosti’, pa je u subotu, 28. travnja 2018. godine, pod svetom misom u 11,00 sati, 82 krizmanika svjesno, slobodno i odgovorno potvrdivši svoju vjeru primilo sakrament svete Potvrde.
Svečano misno slavlje predvodio je mons. Ivan Ćurić, a koncelebrirali su fra Dragutin Bedeničić, fra Josip Vukoja, te fratri franjevačkog samostana iz Tvrđe.
U središte homilije, mons. Ćurić postavio je ljubav, te istaknuo da svoj kršćanski život trebamo ostvarivati u povezanosti s Isusom nasljedujući njega, jer moramo razumjeti da naša kršćanska vjera nije prije svega sustav istina i zapovijedi ili još manje lijepih tradicija i običaja, nego primarno doživljaj povezanosti i zajedništva s Isusom Kristom. Ne treba ostati hladan na Božju ljubav, jer Bog nije mrtvi Bog, On nije neko daleko biće, nego sveprisutna, živa stvarnost naše svakodnevice, koji nas neizmjerno ljubi. Mons. Ćurić pozvao je krizmanike da i nakon primanja sakramenta svete Potvrde, darove i plodove Duha Svetoga koje će primiti, umnažaju i šire svima po cijelom svijetu.
Potom je uslijedio čin obnove krsnih obećanja, te obred pomazanja svetim uljem – krizmom.
Pomazani svetim uljem, mladi krizmanici su primili Pečat dara Duha Svetoga koji će ih voditi kroz život i pomagati im da još bolje upoznaju ljepotu kršćanske vjere ali i da je svjesno svjedoče svima onima s kojima se susreću i s kojima će se susretati u svom životu.
Sveta misa završila je zahvalnom pjesmom Tebe Boga hvalimo i blagoslovom.