Župne obavijesti: 18. nedjelja kroz godinu

Slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo i pomažemo rad naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za Domovinu i naše poginule i nestale hrvatske branitelje.

U utorak slavimo Preobraženje Gospodinovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu.

Raspored svetih misa u pojedinim marijanskim svetištima za Veliku Gospu imate na oglasnoj ploči. U našoj župi svete mise na Veliku Gospu bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati.

U tijeku je akcija Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima. U tu svrhu otvoren je račun na kojeg dobrotvori mogu uplaćivati svoje novčane donacije do 20. rujna 2024. godine. Podaci za uplatu su: Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije, J. J. Strossmayera 58, 31000 Osijek, IBAN: HR14 2340 0091 5112 8898 0, Model: HR00, Poziv na broj: 01-07. Svrha uplate: pomoć stradalima od nevremena u Bošnjacima 01. srpnja 2024. godine. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: caritas@djos.hr i na broj telefona: 031 253 910. Tko želi, može svoj novčani dar donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.

Prijave za župne kateheze bit će od 23. do 25. rujna u župnom uredu od 8:30 – 11:00 te od 16:00 – 18:00 sati. Župne kateheze su obvezne uz školski vjeronauk i pohađanje svetih misa kao priprava za primanje prve sv. ispovijedi, prve sv. pričesti i sv. potvrde. Kateheze su obvezne za prve, druge, treće i osme razrede osnovnih škola te prve i druge razrede srednjih škola. Kod prijave potrebno je donijeti župnu obiteljsku knjižicu kao i potvrdu o pohađanju školskog vjeronauka.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.