Župne obavijesti: 13. nedjelja kroz godinu

Slavimo trinaestu nedjelju kroz godinu.

U utorak i srijedu župni ured je otvoren od 17:00 do 18:00 sati.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U petak slavimo blagdan sv. Ćirila i Metoda, zaštitnike naše Hrvatske franjevačke provincije sa sjedištem u Zagrebu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni god je u istoimenoj župi u Divaltovoj.

U subotu pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu. Taj dan započinje i trodnevnica na čast bl. Mariji od Propetoga Petković. Svakog dana trodnevnice bit će pobožnost na čast bl. Mariji u 18:15 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo četrnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Hrvatska biskupska konferencija je na svome Izvanrednom plenarnom zasjedanju, održanom u Zagrebu 6. lipnja ove godine, donijela odluku o promjeni visine iznosa misnoga priloga (stipendija) za pojedinačna misna slavlja te za Svete mise Gregorijane. Na temelju te odluke naš nas je nadbiskup, mons. Đuro Hranić, obavijestio da će od 1. srpnja ove godine na čitavom području Republike Hrvatske, pa tako i na području naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, iznos misnog priloga (stipendija) biti 10 eura, a Svete mise Gregorijane biti 400 eura. Podsjeća nas i na Odredbu koja i dalje vrijedi da na području naše Nadbiskupije nije dopušteno primanje niti služenje tzv. „kumulativnih“ sv. misa.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.