Župne obavijesti: 11. nedjelja kroz godinu

Slavimo jedanaestu nedjelju kroz godinu. Od 24. do 26. lipnja naši ministranti su na putovanju u Rijeci i Istri. Ako tko želi može svojim novčanim prilogom darovati ih, barem za sladoled. Svoj prilog možete dati na izlazu iz crkve.

U utorak svoj susret ima udruga Vojske Bezgrešne u 15:00 sati.

U utorak i srijedu župni ured je otvoren od 17:00 do 18:00 sati.

U subotu, 22.lipnja ove godine s početkom u 10 sati, u zagrebačkoj Dubravi, u župnoj crkvi sv. Ivana XXIII, pape, bit će ređenje novih svećenika među kojima su i dvojica naše braće iz Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Marko Bagarić iz Bukovice i fra David Vrbanec iz Čakovca. Zareditelj je mons. Dražen Kutleša, nadbiskup zagrebački.

Sljedeće nedjelje slavimo dvanaestu nedjelju kroz godinu.

Hrvatska biskupska konferencija je na svome Izvanrednom plenarnom zasjedanju, održanom u Zagrebu 6. lipnja ove godine, donijela odluku o promjeni visine iznosa misnoga priloga (stipendija) za pojedinačna misna slavlja te za Svete mise Gregorijane. Na temelju te odluke naš nas je nadbiskup, mons. Đuro Hranić, obavijestio da će od 1. srpnja ove godine na čitavom području Republike Hrvatske, pa tako i na području naše Đakovačko-osječke nadbiskupije, iznos misnog priloga (stipendija) biti 10 eura, a Svete mise Gregorijane biti 400 eura. Podsjeća nas i na Odredbu koja i dalje vrijedi da na području naše Nadbiskupije nije dopušteno primanje niti služenje tzv. „kumulativnih“ sv. misa.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

SOS Dječje selo Hrvatska provodi kampanju pod naslovom „Budi dio koji nedostaje“. Njome se želi privući zainteresirane prikladne osobe od povjerenja koje su spremne zaposliti se kao SOS mame i SOS očevi te se posvetiti djeci koja su smještena u SOS selima. Zainteresirani neka se jave u župni ured radi daljnjih uputa.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.