Župne obavijesti: 4. vazmena nedjelja

Slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobroga Pastira. Nakon svetih misa prikupljamo novčane priloge za naše odgojne ustanove – sjemeništa.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15, a susret članova udruge Vojske Bezgrešne bit će nakon večernje svete mise.

U četvrtak je kateheza za ovogodišnje kandidate za krizmu u 19:30 sati kada će biti susret s našim dekanom vlč. Alojzom Kovačekom, koji je ispitivač krizmanika u ime našega nadbiskupa.

U petak je ispovijed ovogodišnjih kandidata za svetu Potvrdu u 9:00 i u 15:00 sati.

U subotu je sveta misa u 16:00 sati pod kojom će naš nadbiskup mons. Đuro Hranić podijeliti sakrament svete Potvrde. Neće biti svete mise u 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo petu vazmenu nedjelju. Nakon svetih misa bit će prodajna akcija majica čime pomažemo ovogodišnji Hod za život.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Poruka vjernicima uz obiteljska slavlja prilikom sv. krizme i prve pričesti: „Draga braćo i sestre, najusrdnije molim sve roditelje, krizmanike te sve vjernike da obiteljska slavlja vezana uz sakramentalna slavlja (krizmu, prvu pričest, krštenje) budu veoma skromna te ograničena na veoma uski krug obitelji i kumova. U skladu sa smjernicama i odlukama Druge biskupijske sinode, sve vas molim da se ne upuštate u nepotrebne financijske troškove s većim brojem uzvanika te da se trudite izbjeći sve ono što nije u skladu sa sakramentalnim i crkvenim slavljem. Kumove istodobno molim da se ne upuštate u suvišne troškove niti u kupovinu neprimjerenih darova. Kumčetu se uz sakramente ne poklanja skupi dar, nego neka uspomena koja podsjeća na primljeni sakrament (Biblija, križ, nabožni predmet ili prikladna knjiga). Usrdno vas molim da suprotnim postupkom ne navlačite odiuom javnosti na Crkvu i na sakramentalna slavlja. Svima unaprijed zahvaljujem za razumijevanje i suradnju.“ (mons. Đuro Hranić, nadbiskup

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.