Župne obavijesti: Cvjetnica – Nedjelja Muke Gospodnje

Slavimo Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu. Započinje Veliki tjedan. Caritasove kutijice možete dati u košaru ispred oltara. Odlukom našega Nadbiskupa danas skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre katolike koji žive u Svetoj Zemlji. Svoj novčani dar možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra ne slavimo Blagovijest budući da je Veliki tjedan. Liturgijska proslava ovog blagdana bit će 8. travnja. Sutra je ispovijed starih i bolesnih po kućama koje ste prijavili i koji ne mogu doći u crkvu.

U utorak je u Konkatedrali ispovijed studenata. Pokorničko slavlje započinje u 19:30 sati.

Od sutra pa do Velikog četvrtka skupljat ćemo pisanice i čokolade za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku. Pisanice i čokolade možete donijeti u župni ured ili nakon svetih misa.

Utorkom je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.

U srijedu je pobožnost križnoga puta u 18:00 sati.

VELIKI ČETVRTAK: Nema jutarnje svete mise i prije podne ne uredujem u župnom uredu. Misa Večere Gospodnje je u 18:30 sati.

VELIKI PETAK: Obvezatan post i nemrs; nema svetih misa; u 9:00 sati je u našoj župnoj crkvi križni put, a u 18:00 sati započinju obredi Velikog petka. Milostinja Velikog petka ide za braću i sestre katolike u Isusovoj domovini, što osobito pokazujemo svojim novčanim prilogom kod klanjanja križu.

VELIKA SUBOTA: nema svetih misa; pohod „Božjem grobu“ u crkvi je od 8:00 do 16:00 sati, a Vazmeno bdijenje započinje u 20:00 sati ispred crkve. Za Vazmeno bdijenje potrebno je imati svijeću radi obnove krsnih obećanja. Svijeće ćete moći nabaviti ispred crkve prije bdijenja.

Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju uskrsnuća Gospodinova – Vazam. Blagoslov jela bit će nakon jutarnje svete mise. Nakon svih svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za „Petrov novčić“ čime pomažemo djelovanju Svete Stolice u Rimu.

Nadbiskupijski susret slijepih i slabovidnih osoba bit će u Đakovu 6. travnja ove godine, s početkom u 9:15 ispred Katedrale.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.