Župne obavijesti: 3. korizmena nedjelja

Slavimo treću korizmenu nedjelju. Završava Tjedan solidarnosti s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Svoje novčane priloge možete dati na izlazu iz crkve. Budući da je i prva nedjelja u mjesecu, a zbog Tjedna solidarnosti s Bosnom i Hercegovinom, svoju molitvu za duhovna zvanja kao i skupljanje novčanih priloga za sjemeništa imat ćemo sljedeće nedjelje.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu korizmenu nedjelju.

U korizmeno vrijeme pobožnost križnoga puta je srijedom i petkom u 18:00 sati. Korizma je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za Caritas bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice.

Osamnaesti nadbiskupijski križni put za mlade bit će 16. ožujka ove godine s početkom ispred župne crkve u Nijemcima, a završetak je u svetištu Gospe Lučičke. Geslo križnog puta je S Marijom za križem. Zainteresirani neka se jave u župni ured do 11. ožujka. Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.