Župne obavijesti: 5. nedjelja kroz godinu

Slavimo petu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U Konkatedrali u Osijeku će od četvrtka 8. veljače prijepodne do srijede 14. veljače navečer biti postavljena Međunarodna izložba ‘Euharistijska čuda diljem svijeta’ koju je osmislio i izradio blaženi Karlo Acutis. Uz postav izložbe koji na panelima prikazuje euharistijska čuda, biti će dostupna i blaženikova relikvija koja će se izlagati na čašćenje prije svetih misa svakoga dana za vrijeme trajanja izložbe. U petak je u 18:15 pobožnost na čast bl. Mariji Petković. U subotu slavimo bl. Alojzija Stepinca, kardinala i mučenika. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Sljedeće nedjelje slavimo šestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je i Dan bolesnika jer je Gospa Lurdska pa će biti sveta misa za bolesnike u našoj župi u 15:30 sati, a mogućnost za ispovijed istih bit će pola sata ranije, u 15:00 sati. Ostale mise su prema redovitom rasporedu: u 7:00, 10:00 i 18:30 sati. Kod braće kapucina svetu misu na taj u 12:00 sati predslavit će mons. Ivica Petanjak, krčki biskup.

Seminar za bračne parove u organizaciji Bračnog i obiteljskog savjetovališta naše Nadbiskupije na temu „Granice u bračnim i obiteljskim odnosima“ bit će održan 10. veljače ove godine s početkom u 8:30 sati u prostorima KBF-a u Đakovu. Program će voditi izv. prof. dr. sc. Tijana Borovac s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku. Prijave za Seminar su do 7. veljače ove godine

21. veljače ove godine bit će susret s roditeljima ovogodišnjih prvopričesnika i krizmanika naše Župe. Susret započinje pobožnošću križnoga puta u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa te nastavak susreta nakon mise. Ovaj susret je obvezatan.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Geslo susreta je „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11,9). Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Potičemo zainteresirane za pjevanje i sviranje u našim zborovima da se priključe kako bi obogatili liturgijska slavlja u našoj župi. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.