Župne obavijesti: 3. nedjelja kroz godinu

Slavimo treću nedjelju kroz godinu koja je i Nedjelja Božje riječi.

U tijeku je Svjetska ekumenska molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Ovogodišnja molitvena osmina kao svoje polazište ima biblijski tekst iz evanđelja po Luki (Lk 10, 25-37). Na temelju tog biblijskog teksta uzeto je i geslo pod kojim se slavi: Ljubi Gospodina Boga svojega i svoga bližnjega kao sebe samoga (Lk 10, 27). Osmina u Osijeku završava 25. siječnja u župnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u 19:00 sati. U našoj župnoj crkvi u sklopu ove osmine prigodno molimo za jedinstvo kršćana pod večernjim svetim misama.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu.

Župnih kateheza nema do veljače.

Susret hrvatske katoličke mladeži bit će ove godine u Gospiću 4. svibnja. Geslo susreta je „Raduj se za svoje mladosti“ (usp. Prop 11,9). Mladi se za Susret prijavljuju preko interneta odnosno poveznice u suradnji sa svojim župnikom, pa je potrebno javiti se osobno u župni ured. Prijave traju od 4. siječnja do 31. ožujka ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Potičemo zainteresirane za pjevanje i sviranje u našim crkvenim zborovima (dječji, večernji ili mješoviti) da se priključe te da svojim pjevanjem i sviranjem obogaćuju liturgijska slavlja u našoj župi.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.