Župne obavijesti: Sveta Obitelj

Danas slavimo naš crkveni god, Svetu Obitelj. U 17:00 sati je sveta misa zahvalnica za proteklu građansku godinu budući da je Stara godina. Neće biti svete mise u 18:30 sati.

Od sutra je redoviti raspored svetih misa nedjeljom i blagdanima u našoj Župi u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, tako da neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

Sutra slavimo Mariju Bogorodicu i početak je nove građanske godine. Svete mise su u 7:00, 10:00 i 18:30 sati.

U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

U petak je blagoslov vode u 18:30 sati, nakon čega je sveta misa.

U subotu slavimo Bogojavljenje ili Sveta Tri Kralja. Svete mise su u 7:00, 10:00 i 18:30 sati. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa, a svoj dar možete dati i u župnom uredu u uredovno vrijeme.

Sljedeće nedjelje slavimo Krštenje Isusovo kada i završava božićni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini, a započinje vrijeme kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje naše crkve i samostana.

U vrijeme blagoslova obitelji uredovno vrijeme župnog ureda je od 16:00 do 18:00 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.