Župne obavijesti: Rođenje Gospodinovo – Božić

Slavimo Rođenje Gospodinovo – Božić. Svima vama i vašima sretan i blagoslovljen Božić. Zahvaljujem svima koji ste pomogli pri uređenju naše crkve za Božić i božićne blagdane.

Sutra slavimo sv. Stjepana, Prvomučenika. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu. Započinje i blagoslov obitelji. Raspored blagoslova imate na oglasnoj ploči kao i na našoj župnoj web stranici. Ako niste u to vrijeme doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se javite u župni ured. Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured će biti otvoren radnim danima od 16:00 do 18:00 sati.

U srijedu slavimo sv. Ivana, apostola i evanđelistu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak slavimo Nevinu dječicu, mučenike. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo Svetu Obitelj, naš crkveni god. Svete mise su 7:00, 9:00 i 11:00 sati prije podne, a u 17:00 sati je sveta misa zahvalnica, budući da je Stara godina. Neće biti svete mise u 18:30 sati.

Od Nove godine redoviti raspored svetih misa nedjeljom i blagdanima u našoj Župi bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, tako da neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

Svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja slavimo 6. siječnja. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa 6. siječnja, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.