Župne obavijesti: 3. nedjelja došašća

Slavimo treću nedjelju došašća koja je ujedno i Nedjelja Caritasa kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo njegovo djelovanje. Svoj novčani prilog za Caritas možete dati na izlazu iz crkve, a caritasove kutijice koje ste uzeli na početku došašća i u njih stavljali svoje novčane priloge možete ostaviti u košari ispred oltara. Na izlazu iz crkve volonteri našega župnog Caritasa ponudit će vam prazne plastične kutijice za kolače. Želja nam je da i ovoga Božića darujemo kolačima korisnike Pučke kuhinje u Osijeku. Kolače donesite do četvrtka. Zahvaljujemo svima koji ste darovali za potrebe Caritasa. Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Mise zornice su svakoga radnog dana u 6 sati.

Starije i bolesne koje ste prijavili ispovijedat ću sutra prije podne.

Ispovijed studenata i mladih bit će u utorak u Konkatedrali s početkom u 19:30 sati.

Zajednička, tzv. velika ispovijed, bit će u našoj župnoj crkvi u srijedu u 10:00 i u 15:00 sati kada će biti više svećenika na raspolaganju.

Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu nedjelju došašća. Budući da je u nedjelju 24. prosinca, večernja sveta misa bit će polnoćka za djecu. Na početku te svete mise u 18:30 sati očekujemo dolazak „Betlehemskog svjetla“ kojeg će donijeti skauti. Glavna polnoćka bit će u 24:00 sata.

Na oglasnoj ploči kao i našoj župnoj web stranici imate plan rasporeda blagoslova obitelji u našoj župi. Ako niste u to vrijeme doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se javite u župni ured. U vrijeme blagoslova obitelji bit će izvanredno uredovno vrijeme župnog ureda.

Od Nove godine redoviti raspored svetih misa nedjeljom i blagdanima u našoj Župi bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, tako da neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

BLAGOSLOV OBITELJI – BOŽIĆ 2023.

UTORAK, 26. prosinca od 14:00 sati:
Senjska, Trogirska, Bapska, Baščanska, Makarska, Crikvenička, Biogradska, Šibenska, Plitvička, Velebitska, Južno predgrađe, Mljetska

SRIJEDA, 27. prosinca od 9:00 sati:
Umaška, Stonska, Medulinska, Lošinjska

ČETVRTAK, 28. prosinca od 9:00 sati:
Rapska, Lokrumska, Paška, Hvarska, Murterska, Labinska, Velaluška, Kaštelanska

PETAK, 29. prosinca od 9:00 sati:
Srijemska, Trpanjska, Bračka

SUBOTA, 30. prosinca od 9:00 sati:
Divaltova, Biševska, J. R. Kira, Viška, Creska, Lastovska, Kornatska, Pašmanska, Pelješka, Ugljanska, Dugootočka, Kvarnerska, Bokokotorska, Lopudska, Krčka, Brijunska

UTORAK, 2. siječnja od 9:00 sati:
Opatijska, Pulska, Humska, Rovinjska, Piranska, Buzetska, Lovranska, Motovunska, Porečka, Tovarnička, Zaostroška, Gradačka, Starigradska, Orebićka, Bakarska, Zlarinska, Korčulanska

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.