Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

Slavimo drugu nedjelju došašća. Članovi OFS-a imaju prigodnu prodaju kuglica-magneta povodom 800.-te obljetnice prvih jaslica u Grecciu, a sav prihod ide za potrebe Caritasa.

Mise zornice su svakoga radnog dana u 6 sati.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak je sastanak župnih vijeća u 19:30 sati. U srijedu je nakon večernje svete mise susret čitača u vjeronaučnoj dvorani.

Sljedeće nedjelje slavimo treću nedjelju došašća koja je i Nedjelja Caritasa kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo njegovo djelovanje. Možete donijeti caritasove kutijice koje ste uzeli na početku došašća i u njih stavljali svoje novčane priloge.

Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će još ovaj tjedan. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Ispovijed studenata i mladih bit će u utorak, 19. prosinca ove godine, u Konkatedrali s početkom u 19:30 sati.

Zajednička, tzv. velika ispovijed, bit će u našoj župnoj crkvi u srijedu, 20. prosinca u 10:00 i u 15:00 sati kada će biti više svećenika na raspolaganju. Budući da više nemamo župnog vikara u župi, molim vas da dođete u to vrijeme jer neću moći biti na raspolaganju nedjeljom za ispovijed radi svetih misa, a osobito nemojte čekati zadnje trenutke.

Starije i bolesne koji ne mogu doći u crkvu ispovijedat ću prema dogovoru pa je potrebno prijaviti ih u župnom uredu.

Od Nove godine redoviti raspored svetih misa nedjeljom i blagdanima u našoj Župi bit će u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, tako da neće biti svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.