Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

Slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa i molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog možete dati na izlazu iz crkve.

Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će do treće nedjelje došašća. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Sutra započinju mise zornice koje su svakog radnog dana u 6 sati. U vrijeme došašća neće biti svetih misa u 7:30 sati. Biblijski sat je ponedjeljkom nakon večernje svete mise.

U srijedu slavimo sv. Nikolu Biskupa. Svete mise su u 6:00 i 18:30 sati.

U petak slavimo Bezgrešno Začeće Blažene Djevice Marije. U našoj župnoj crkvi svete mise su u 6:00 i u 18:30 sati. U samostanskoj crkvi u Tvrđi slave Gospu Osječku, zaštitnicu našega grada Osijeka.

U subotu je u 18:15 pobožnost na čast bl. Marije od Propetoga Petković.

Sljedeće nedjelje slavimo drugu nedjelju došašća. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati. Članovi OFS-a imat će nakon svetih misa prigodnu prodaju kuglica-magneta povodom 800.-te obljetnice prvih jaslica u Grecciu, a sav prihod ide za potrebe Caritasa.

Zajednička, tzv. velika ispovijed, bit će u našoj župnoj crkvi u srijedu, 20. prosinca, u 10:00 i u 15:00 sati kada će biti više svećenika na raspolaganju. Budući da više nemamo župnog vikara u župi, molim vas da dođete u to vrijeme jer neću moći biti na raspolaganju nedjeljom za ispovijed radi svetih misa, a osobito nemojte čekati zadnje trenutke.

Starije i bolesne koji ne mogu doći u crkvu ispovijedat ću prema dogovoru pa je potrebno prijaviti ih u župnom uredu.

Podsjećamo one koji su kumovi djeci u Beninu da uplate svoj dar.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.