Župne obavijesti: Nedjelja Krista Kralja

Slavimo Nedjelju Krista Kralja ili trideset i četvrtu nedjelju kroz godinu.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U srijedu u samostanskoj crkvi u Tvrđi započinje Zavjetna devetnica Gospi Osječkoj kada hodočastimo kao župljani osječkih župa Čuvarici i Zaštitnici našega grada Osijeka. Raspored devetnice imate na oglasnoj ploči kao i svakodnevni večernji program. Naša župa hodočasti u nedjelju, 3. prosinca.

U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja budući da je prva subota u mjesecu. Taj dan završava liturgijska ili crkvena godina.

Sljedeće nedjelje slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Pod svetim misama molit ćemo za duhovna zvanja, a nakon svetih misa prikupljati novčana sredstva za naša sjemeništa. Pod svetom misom u 11:00 sati bit će predstavljanje ovogodišnjih kandidata za prvu Ispovijed i Pričest kao i za svetu Potvrdu.

Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih tijekom došašća i donijeti ih u crkvu treće nedjelje došašća kada i slavimo Nedjelju Caritasa. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će između prve i treće nedjelje došašća. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

Mise zornice imat ćemo od ponedjeljka, 4. prosinca svakoga radnog dana u 6 sati. U vrijeme došašća neće biti svetih misa u 7:30 sati i klanjanja pred Presvetim.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.