Župne obavijesti: 32. nedjelja kroz godinu

Slavimo trideset i drugu nedjelju kroz godinu. U župama naše Đakovačko-osječke nadbiskupije obilježavamo Nedjelju bračnih jubileja. Gosti naše župe su članovi misijske skupine iz župe Sv. Ćirila i Metoda u Osijeku koji će u siječnju sljedeće godine posjetiti sirotište u Africi o kojem se brinu. Nakon svetih misa prodaju kolače i prikupljaju dragovoljne novčane priloge za to sirotište, a svjedočit će i gđa Blaženka o svome iskustvu jer se nedavno vratila iz tog sirotišta gdje je volontirala.

Sutra neće biti biblijskog sata.

U petak slavimo sv. Elizabetu Ugarsku, zaštitnicu OFS-a.

U subotu je Nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U 10:00 sati je početak službenog programa u krugu vukovarske bolnice; u 10:30 kreće „Kolona sjećanja“ prema Memorijalnom groblju; u 12:15 je molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju; u 13:00 započinje sveta misa koju će predslaviti mons. Giorgo Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj. Pozvani smo da kao vjernici hodočastimo u Vukovar te da okupljeni iskažemo svoju zahvalnost i poštovanje prema svim poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Vukovara, Podunavlja, ali i čitavoga našeg naroda tijekom domovinskoga obrambenog rata. U našoj ćemo župnoj crkvi imati večernju svetu misu za poginule i nestale u obrani Vukovara, a neće biti jutarnje svete mise.

Sljedeće nedjelje slavimo trideset i treću nedjelju kroz godinu.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

U župnom uredu i u gornjoj sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.