Župne obavijesti: 26. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i šestu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani dar za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve. Večernjom svetom misom započinjemo trodnevnicu za blagdan sv. Franje Asiškoga. Nakon večernje svete mise započinju prema rasporedu župne kateheze. Na katehezu potrebno je doći s prijavnicom.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.

U utorak, u 19:15 sati, u Vikarijatu u Osijeku je biblijsko-duhovni susret „Kako postići mir koji nam je svima potreban?“. Voditelj je vlč. dr. sc. Ivan Benaković, prof. biblijske teologije na KBF-u u Đakovu. Isti dan je kod nas u 18:30 sati Obred preminuća sv. Franje Asiškoga ispred kipa sv. Franje nakon čega slijedi sveta misa u našoj crkvi. Ponesite svijeće koje su potrebne kod Obreda preminuća. Moći ćete ih i nabaviti prije obreda.

U srijedu slavimo sv. Franju Asiškoga, osnivača franjevačkih redova. Svete mise su u našoj župi u 7:30 i 18:30 sati.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i sedmu nedjelju kroz godinu. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Pretposljednja nedjelja u listopadu je Misijska nedjelja. Želja nam je da se u listopadu konkretnije pripremamo za tu nedjelju kao i da svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo djelovanje misionara diljem svijeta. Svoj novčani prilog možete dati u župnom uredu tijekom listopada kao i nakon svetih misa na samu Misijsku nedjelju.

U organizaciji katoličkih udruga i Ureda za pastoral mladih i ove godine bit će držan Projekt 72 sata bez kompromisa od 12. do 15. listopada. U našoj Nadbiskupiji domaćin Projekta je Studentski katolički centar iz Osijeka. Više o samom Projektu kao i o prijavi volontera možete dobiti na web stranici 72h.hr kao i u Studentskom katoličkom centru Osijek, Ulica kardinala Alojzija Stepinca 27 (Rezidencija Družbe Isusove).

Susret roditelja djece prvoga, drugoga, trećega i osmoga razreda osnovne škole kao i prvoga i drugoga razreda srednje škole bit će u srijedu, 11. listopada. Susret započinje molitvom krunice u 18:00 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30 i nastavak susreta je nakon te mise. Svi su roditelji obvezni doći.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.