Župne obavijesti: 5. vazmena nedjelja

Slavimo petu vazmenu nedjelju koja je ujedno i prva nedjelja u mjesecu kada molimo za duhovna zvanja.

Pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom je u utorak u 18:15 sati. (Svibanjska pobožnost je je prije toga)

U srijedu slavimo Gospu Trsatsku, zaštitnicu naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U subotu 13. svibnja ove godine s početkom u 11:00 sati, na Trgu Svetoga Trojstva u Osijeku, bit će održan Hod za život. Pozvane su obitelji s djecom, mladi, stari, svi koji žele dati podršku nerođenoj djeci, njihovim majkama i očevima. Ispred crkve možete nabaviti majice čijom kupnjom pomažemo pokrivanju troškova organizacije.

Sljedeće nedjelje slavimo šestu vazmenu nedjelju. Druga je nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan, a u našoj je Župi godišnje klanjanje pred Presvetim. Pred kraj prijepodnevnih svetih misa imat ćemo kratko klanjanje pred Presvetim. Crkva će biti otvorena i poslije podne kada će biti izloženo Presveto za osobno klanjanje. Zajednički završetak klanjanja bit će od 17:30 sati. U 18:15 su svibanjske pobožnosti. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.

Na blagdan Pohođenja Blažene Djevice Marije, 31. svibnja, bit će Hodočašće obitelji osječkih dekanata aljmaškoj Gospi od Utočišta. Slavlje svete mise u svetištu započinje u 19:00 sati, a nakon mise bila bi procesija do Gospe pod Lipom gdje bi bio završetak marijanskom pobožnošću. Svetu misu predvodit će preč. Dr. Davor Vuković, predstojnik Instituta Ivan Pavao II.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.