Župne obavijesti: 4. nedjelja kroz godinu

Slavimo četvrtu nedjelju kroz godinu.

Kao što smo najavili prošle nedjelje, od sutra pa do srijede bit će u našoj župi Ikona Kraljice Franjevačke obitelji. Početak pobožnosti uz Ikonu je u 17:45 sati u donjem dijelu u dvorani pokraj kapele. U utorak će biti mogućnost osobne pobožnosti nakon jutarnje svete mise do 10:00 sati te poslijepodne od 16:00 do 18:00 sati. U srijedu je mogućnost osobne pobožnosti nakon jutarnje svete mise pa do 10:00 sati kada će biti i završetak boravka Ikone u našoj župi prigodnom pobožnošću. Nakon nas Ikona će biti u našoj samostanskoj crkvi u Tvrđi. Cilj hodočašća Ikone Kraljice Franjevačkoga reda je posjeta što više mjesnih bratstava OFS-a i Frame diljem Europe i tako doprinijeti rastu osjećaja zajedništva te pripadnosti obitelji OFS-a i Frame u Europi te svjedočiti zajedništvo u molitvi. Preporuča se i svima vama, cijenjeni vjernici, da sudjelujete u ovom hodočašću Ikone.

Sutra je u 18:15 krunica Božanskoga Milosrđa, nakon čega slijedi sveta misa, a biblijski sat je nakon večernje svete mise.

U četvrtak slavimo Prikazanje Gospodinovo – Svijećnicu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Bit će blagoslov svijeća pod misom, a svijeće ćete moći kupiti prije misa. Prvi je četvrtak u mjesecu pa ćemo nakon večernje svete mise imati klanjanje pred Presvetim i moliti za duhovna zvanja.

U petak slavimo sv. Blaža, zaštitnika od bolesti grla. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Blagoslov grla bit će nakon svetih misa.

Ovaj tjedan je prva subota u mjesecu kada pod večernjom svetom misom molimo za duhovna zvanja.

Sljedeće nedjelje slavimo petu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.