Župne obavijesti:23. nedjelja kroz godinu

Slavimo dvadeset i treću nedjelju kroz godinu. Prestaje ljetni nedjeljni raspored svetih misa tako da su od danas svete mise nedjeljom u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve.

U srijedu slavimo sv. Marka Križevčanina, prezbitera i mučenika. Nakon večernje svete mise susret je naše župne molitvene skupine.

U četvrtak slavimo Rođenje Blažene Djevice Marije – Malu Gospu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U petak je pobožnost na čast bl. Mariji Petković u 18:15 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i četvrtu nedjelju kroz godinu. Redoviti susret članova Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima. 

Ovogodišnji katekumenat punoljetnih osoba za primanje sakramenata kršćanske inicijacije započet će 04. listopada u 19:15 sati u Nadbiskupijskom vikarijatu u Osijeku. Susreti će se održavati redovito utorkom u 19.15 sati.  Nije se potrebno unaprijed prijavljivati, nego je dovoljno doći na prvi susret kada će biti i upis.

Prijave za župne kateheze bit će u župnom uredu od 19. do 21. rujna ove godine (ponedjeljak, utorak i srijeda) od 8:30 – 11:00 te od 16:00 – 18:00 sati. Župne kateheze su obvezne uz školski vjeronauk i pohađanje svetih misa kao priprava za primanje prve sv. ispovijedi, prve sv. pričesti i sv. potvrde. Kateheze su za prve, druge, treće i osme razrede osnovnih škola te prve i druge razrede srednjih škola. Kod prijave potrebno je donijeti župnu obiteljsku knjižicu.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.