Župne obavijesti: 18. nedjelja kroz godinu

Slavimo osamnaestu nedjelju kroz godinu.

Sutra slavimo sv. Alfonza Marija de’Liguorija, biskupa i crkvenog naučitelja.

U utorak slavimo Blaženu Djevicu Mariju Anđeosku – Porcijunkulu.

U srijedu slavimo bl. Augustina Kažotića.

U četvrtak slavimo sv. Ivana Marija Vianneya. Nakon večernje svete mise klanjanje je pred Presvetim.

U petak je Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za Domovinu i naše poginule hrvatske branitelje.

U subotu slavimo Preobraženje Gospodinovo. Prva je subota u mjesecu pa ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja.

Sljedeće nedjelje slavimo devetnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Ivan Rozić svojevoljno je napustio našu Provinciju i Red Manje braće. Neka ga Gospodin prati svojim blagoslovom u njegovom daljnjem životu.

Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine mogu se dostaviti molbe za dobivanje financijske pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije Zakladi „Dr. Nikola Dogan“. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji koju kandidati trebaju dostaviti možete dobiti na www.caritas.djos.hr od 1. kolovoza ove godine.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.