Župne obavijesti: 14. nedjelja kroz godinu

Slavimo četrnaestu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati na izlazu iz crkve. U srpnju i kolovozu nedjeljne svete mise su u 7:00, 10:00 i 18:30 sati, a nema svetih misa u 9:00 i u 11:00 sati.

Biblijskog sata neće biti do sredine rujna.

U utorak slavimo zaštitnike naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U srijedu započinje trodnevnica na čast bl. Mariji od Propetoga Isusa Petković. Svakoga dana trodnevnice pobožnost je u 18:00 sati nakon koje slijedi sveta misa u 18:30. U srijedu je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene zajednice.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

U subotu slavimo bl. Mariju od Propetoga Isusa Petković. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Pod večernjom svetom misom svečanije ćemo proslaviti osnivateljicu sestara Božjega Milosrđa koje djeluju u našoj župi, a moći blaženice su u našem oltaru u gornjem dijelu crkve.

Sljedeće nedjelje slavimo petnaestu nedjelju kroz godinu, a uoči spomendana sv. Franje Solanskoga, prezbitera prvoga franjevačkog reda i zaštitnika misija i misionara kojeg slavimo 14. srpnja, skupljat ćemo nakon svetih misa novčane priloge za potrebe misija i misionara. Pozvani smo uključiti se u akciju „Djelo sv. Petra“ čime pomažemo misionarima
uplatom misnih intencija. Tko želi na taj način pomoći, može u župnom uredu uplatiti misnu nakanu koja će biti proslijeđena misionarima.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.