Župne obavijesti: 7. vazmena nedjelja

Slavimo sedmu vazmenu nedjelju.

Zahvaljujući pojedinim radnicima, našim redarima, župnim vijećnicima kao i donatorima, preuređujemo donji dio naše crkve pa su svete mise do daljnjega u gornjem dijelu. Zahvalni smo svima koji nam pomažete u obnovi, a za sve naše dobročinitelje redovito molimo prve nedjelje u mjesecu pod svetom misom u 7 sati.

Sutra je Dan državnosti. Sveta misa za našu Domovinu je u 18:30 sati. Biblijski sat je nakon večernje svete mise.

Pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati.

U srijedu, 1. lipnja, obljetnica je posvete naše župne crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Susret molitvene zajednice je nakon večernje svete mise.

U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise.

Ovaj tjedan su prvi petak i subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo Duhove – Pedesetnicu. Završava Vazmeni ciklus u liturgijskoj ili crkvenoj godini, a nastavlja se Vrijeme kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Naše župno hodočašće na Trsat bit će u subotu, 11. lipnja ove godine. Cijena puta je 200 kn po osobi, a polazak je u 3:00 sata. Prijave i uplate primamo u župnom uredu u uredovno vrijeme do sljedeće nedjelje.

Dvadeset i peti nadbiskupijski susret osoba s invaliditetom i članova njihovih obitelji bit će 11. lipnja ove godine u Lugu, Školska 5, s početkom u 9:00 sati.

Za članove nadbiskupijske molitvene zajednice za svećenička i redovnička zvanja – u župnom uredu možete podići vaše osobne knjižice s molitvom za duhovna zvanja.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.