Župne obavijesti: 2. korizmena nedjelja

Slavimo drugu korizmenu nedjelju. Započinje Tjedan solidarnosti s braćom i sestrama u Bosni i Hercegovini. Odlukom našega nadbiskupa, mons. Đure Hranića, u čitavoj našoj nadbiskupiji danas su izbori za nove članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća pa je tako i u našoj župi. Kandidate za župna vijeća imate na oglasnoj ploči kao i na vratima na ulazu u donji dio crkve. Na izbore mogu izaći svi punoljetni župljani koji su primili sakramente kršćanske inicijacije. Članovi izbornog odbora su: Ruža Vinković, Ilija Mijatović, Katica Milohnoja, Filipina Šargač i Ana Šimović. Izborno mjesto gdje ćete moći glasovati bit će u donjem dijelu crkve nakon svetih misa gdje ćete biti i upućeni kako glasovati. Za ekonomsko vijeće potrebno je zaokružiti brojeve ispred četiri kandidata, a za pastoralno vijeće treba zaokružiti brojeve ispred kandidata koji su raspodijeljeni prema odborima kako i piše na izbornom listu (2 za Odbor za naviještanje, 3 za Odbor za liturgijski i molitveni život i 3 za Odbor za karitativno djelovanje).

Danas je redoviti susret Mjesnoga bratstva OFS-a u 16:30 sati.

Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak započinje pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. U petak se spominjemo smrti sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji je umro 1933. godine. Za njega je pokrenut postupak za proglašenje blaženim. U subotu slavimo sv. Josipa, zaručnika Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

Sljedeće nedjelje slavimo treću korizmenu nedjelju kada i završava Tjedan solidarnosti s Crkvom u Bosni i Hercegovini. Nakon svetih misa skupljat ćemo novčane priloge za našu braću i sestre s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Svoje novčane priloge možete donijeti ovaj tjedan i u župni ured u uredovno vrijeme.

Nadbiskupijski križni put za mlade bit će 2. travnja ove godine od Dragotina do Centra za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari. Zainteresirani neka se jave u župni ured do kraja ožujka, a o Križnom putu mladi se mogu informirati i na društvenim mrežama Ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima i živežnim namirnicama, pomažemo Caritasovu Pučku kuhinju u Osijeku i Caritasov Centar za prihvat beskućnika – Osijek. Svoje darove možete donijeti u župni ured. Za potrebite u našoj župi prikupljat ćemo između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice.

Pozvani smo na prikupljanje humanitarne materijalne pomoći za Ukrajinu kao i za izbjeglice iz Ukrajine. Na oglasnoj ploči imate popis što se sve prikuplja od higijenskih potrepština i prehrambenih proizvoda. Tko želi primiti izbjeglice potrebno je prijaviti se u župnom uredu radi evidencije.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera. Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

POPIS NAMIRNICA

BRAŠNO, ULJE, KONZERVE – MESNE I RIBLJE, KONZERVIRANO VOĆE I POVRĆE, KONZERVE GOVEĐEG GULAŠA, ŠEĆER, RIŽA, GRIS, KAŠICE ZA BEBE, KRUH (DVOPEK/TOST), TJESTENINA, VEGETA, INSTANT JUHE, SOL, KVASAC, KAVA, ČAJ, INSTANT GOTOVA JELA, ORAŠASTI PLODOVI, ENERGETSKE PLOČICE, SOKOVI U TETRAPAKU, SLATKI NAMAZI (ČOKOLADNI, MARMELADE) MED, OCAT, PALENTA, ŽITARICE, KREKERI, PROTEINSKI KEKSI, MLIJEKO (TRAJNO), VODA (PAKIRANJE OD 0,5 DO 1,5 L)

POPIS HIGIJENA I OPREME

DJEČJE PELENE, HIGIJENSKI ULOŠCI, GEL ZA TUŠIRANJE, SAPUN ZA RUKE, ŠAMPON ZA KOSU, ČETKICE ZA ZUBE, PASTA ZA ZUBE, TEKUĆINA ZA ISPIRANJE USNE ŠUPLJINE, KREMA ZA BEBE, KUHINJSKI UBRUS, TOALETNI PAPIR, MARAMICE SUHE, MARAMICE VLAŽNE, JEDNOKRATNI BRIJAČ, ZAŠTITNE MASKE, DEZINFIJENSI, JEDNOKRATNO POSUĐE, BATERIJE, VREĆE ZA SPAVANJE, DEKE, SKLOPIVI KREVETI, SVJETILJKE S PUNJIVIM BATERIJAMA, PODLOGA ZA SPAVANJE, VIŠELITARSKA TERMOSICA, SET PRVE POMOĆI, TERMO FOLIJE, GRIJALICE, BESKONTAKTNI INFRACRVENI TERMOMETAR, PRIJENOSNI PUNJIVI/BATERIJSKI PUNJAČ

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.