Župne obavijesti: 2. nedjelja po Božiću

Slavimo drugu nedjelju po Božiću. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja.

Sutra slavimo Presveto Ime Isusovo. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati.

U utorak završavamo s blagoslovom obitelji u našoj Župi. Ako netko nije bio kod kuće u redovitom vremenu blagoslova, a želi ga primiti, neka se javi u naš župni ured radi dogovora.

U srijedu, uoči Bogojavljenja, bit će blagoslov vode u 18:15 sati, nakon čega slijedi sveta misa u 18:30.

U četvrtak, 6. siječnja, slavimo svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je i Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

Sljedeće nedjelje slavimo Krštenje Gospodinovo čime završava božićni ciklus u liturgijskoj godini, a započinje vrijeme kroz godinu. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.

Zahvalni za vašu pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za ovu godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.