Župne obavijesti: Sveta Obitelj

Slavimo svetkovinu Svete Obitelji, naš župni crkveni god.

Sutra slavimo sv. Ivana Apostola i Evanđelistu. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U utorak slavimo Nevinu dječicu, mučenike. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U petak slavimo sv. Silvestra, papu. Stara je godina. Jutarnja sveta misa je u 7:30, a misa zahvalnica za proteklu godinu u 17:00 sati. Neće biti svete mise u 18:30 sati. U subotu slavimo Mariju Bogorodicu, a ujedno je i Nova godina. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu.

Sljedeće nedjelje slavimo drugu nedjelju po Božiću. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana.

Na oglasnoj ploči imate plan rasporeda blagoslova obitelji u našoj župi koji danas započinje. Ako netko ne želi primiti blagoslov radi zdravstvenih i epidemioloških razloga ili ako u to vrijeme niste doma, molimo vas da se javite u župni ured. Isto tako, ako do sada niste primali blagoslov, a želite ga primiti, molimo vas da se također javite u župni ured. Za vrijeme blagoslova obitelji župni ured će biti otvoren radnim danima od 16:00 do 18:00 sati, osim na Staru godinu.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

Svetkovinu Bogojavljenja ili Sveta tri kralja slavimo 6. siječnja. Svetkovina Bogojavljenja posvećena je Papinskom misijskom Djelu svetog Djetinjstva kojeg slavi cijela Crkva. To Djelo pomaže oko izgradnje škola, sirotišta i bolnica diljem svijeta, sudjeluje u različitim dječjim duhovnim projektima po župama i pomaže dječje pokrete i udruge u misijskim krajevima. Prikupljat ćemo novčane priloge na tu nakanu nakon svetih misa 6. siječnja, a svoj dar možete dati i u župnom uredu tijekom božićnog vremena.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.