Župne obavijesti: 1. nedjelja došašća

Slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će između prve i treće nedjelje došašća. Tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih tijekom došašća i donijeti ih u crkvu treće nedjelje došašća kada i slavimo Nedjelju Caritasa. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Veliko srce za male ljude“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

U našem je dvorištu tzv. adventska kućica u sjenici gdje članovi OFS-a imaju prigodnu prodajnu akciju nakon svetih misa čime žele pomoći potrebitima.

Mise zornice imamo svakoga radnog dana u 6 sati. Neće biti svetih misa u 7:30 sati. U došašću nećemo imati klanjanja pred Presvetim i nema biblijskog sata.

Sutra na večer započinje u Franjevačkoj crkvi u Tvrđi devetnica Gospi Osječkoj. Osječke župe hodočaste svaku večer prema rasporedu kako je napisano na plakatu na oglasnoj ploči. Naša župa hodočasti u nedjelju, 5. prosinca.

U srijedu je susret molitvene zajednice nakon večernje svete mise.

U ovom su tjednu prvi petak i subota u mjesecu.

Sljedeće nedjelje slavimo drugu nedjelju došašća. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za nova duhovna zvanja. Nakon
večernje svete mise bit će župna kateheza za prve razrede srednjih škola.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.