Župne obavijesti: Nedjelja Krista Kralja

Slavimo Nedjelju Krista Kralja ili tridesetu i četvrtu nedjelju kroz godinu. Danas je (bilo) biskupsko ređenje srijemskoga biskupa koadjutora mons. Fabijana Svaline u katedrali Sv. Dimitrija, đakona i mučenika, u Srijemskoj Mitrovici.

Sutra slavimo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvene glazbe i pjevanja. Biblijski sat je nakon večernje svete mise. U utorak je u 19:30 sati redoviti sastanak župnih vijeća. U srijedu je susret molitvene zajednice nakon večernje svete mise.  U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.

Sljedeće nedjelje slavimo prvu nedjelju došašća čime započinje nova liturgijska ili crkvena godina. Vrijeme došašća je i vrijeme kada kao vjernici pomažemo braći i sestrama u potrebi. Tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih tijekom došašća i donijeti ih u crkvu treće nedjelje došašća kada i slavimo Nedjelju Caritasa. Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će između prve i treće nedjelje došašća. Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.

U našem dvorištu bit će sljedeće nedjelje tzv. adventska kućica u sjenici gdje će članovi OFS-a imati prigodnu prodajnu akciju nakon svetih misa čime žele pomoći potrebitima.

Mise zornice imat ćemo od ponedjeljka, 29. studenoga, svakoga radnog dana u 6 sati. Neće biti svetih misa u 7:30 sati.

Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć kojom pomažete obnovu naših crkava i samostana nastradalih u prošlogodišnjim potresima, preporučamo se i nadalje vašoj dobroti. Svoj novčani prilog možete dati u posebno označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župni ured ili direktno uplatiti na račun koji se nalazi na plakatu ili letku.

U našoj župnoj crkvi obveza je dezinfekcija ruku na ulazu, nošenje maski i potrebna udaljenost. Redari nam pomažu u poštivanju tih mjera.

Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured u uredovno vrijeme.

Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak. U župnom uredu i sakristiji možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.