Trodnevnica na čast sv. Franji Asiškom

Braći franjevcima Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda povjerena je naša župa sv. Obitelji u Osijeku na Jugu2. Bogu smo zahvalni što smo i ove godine uspjeli, uz poštivanje mjera, proslaviti blagdan sv. Franje kao i trodnevnicu uoči blagdana. Trodnevnicu je vodio fra Dragutin, župnik.

Posebnost ovogodišnje trodnevnice je blagoslov novog kipa i privremeni zavjeti sestara Ane, Blanke i Ivanke. Dobrotom pojedinih župljana postavljen je kip sv. Franje, na čemu im se zahvaljujemo. Kip je blagoslovljen nakon sv. mise u 11 sati. Sv. misu i blagoslov vodio je fra Venancije, novi gvardijan osječkoga bratstva.

Na sam blagdan svetoga Franje pod večernjom sv. misom svoje privremene zavjete u bratstvu Franjevačkoga svjetovnog reda dale su Ana Šimović, Blanka Ratković i Ivanka Roterbauer.

I dalje se utječimo sv. Franji da njegova skromnost i poniznost uđe i u naša srca, stanimo pred našim novim kipom, razmislimo o našemu Franji i zamolimo ga da čuva sve nas i našu župu. Znamo da je njegovo srce veliko, iako je u našoj župi kip bijele boje.. Bog ionako zajedno s Franjom vidi u srca svih nas….Tko nosi mir u srcu izgrađuje ovaj svijet na sliku Božju što nam je osobito prepoznatljivo u Franjinom geslu, što želimo i svima nama, MIR I DOBRO!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.