Župne obavijesti: Presveto Trojstvo

  • Slavimo svetkovinu Presveto Trojstvo. U našoj je domovini Dan državnosti i drugi je krug lokalnih izbora. Pod večernjom svetom misom molit ćemo za Domovinu. Redoviti raspored nedjeljnih svetih misa je u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Obvezna je dezinfekcija ruku, nošenje maski za lice i fizička distanca. Naši nam redari pomažu da se pridržavamo ovih mjera.
  • Sutra završavaju svibanjske pobožnosti, a biblijski sat je nakon večernje mise.
  • U utorak je godišnjica posvete naše župne crkve. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Od utorka molitva krunice je svakoga dana u 18:00 sati. Pobožnost na čast sv. Antunu je u 18:30 sati nakon čega slijedi sveta misa.
  • U četvrtak je zapovijedani blagdan Tijelovo. Svete mise su u 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Nakon večernje svete mise imat ćemo procesiju oko naše crkve.
  • U petak je nakon večernje svete mise susret naše župne molitvene zajednice.
  • U subotu će u Vikarijatu s početkom u 9:30 sati, u organizaciji Ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije i Udruge DUHOS, biti predavanje „Bioetičke dileme i moralna usmjerenja pomognute oplodnje“. Predavanje će održati prof. dr. sc. Suzana Vuletić s KBF-a u Đakovu. Isti dan će u Mariji Bistrici pod svetom misom u 11:00 sati biti zaređeni za prezbitere braća iz naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda fra Mislav Lukačević iz Slavonskog Broda, fra Darko Grmača iz Kloštar Ivanića i fra Vjeran Lazić iz Vinkovaca. Također u subotu, pod večernjom svetom misom u našoj župnoj crkvi molimo za duhovna zvanja, a nakon mise klanjanje je pred Presvetim budući da je prva subota u mjesecu.
  • Sljedeće nedjelje slavimo desetu nedjelju kroz godinu. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo naša sjemeništa. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje naše crkve i samostana. Mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30.
  • Prošlogodišnjim potresima teško su oštećeni naši samostani i crkve na Kaptolu u Zagrebu, Samoboru, Čuntiću, Karlovcu, Jastrebarskom, Klanjcu, Hrastovici i Petrinji. Zahvalni za vašu dosadašnju pomoć preporučamo se i nadalje vašoj dobroti i suosjećajnosti te vas pozivamo da svojim molitvama i novčanim prilozima pomognete obnovu crkvi i samostana u kojima mi franjevci djelujemo. Svoje novčane priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili donijeti u župni ured, a možete uzeti i prigodni letak koji se nalazi na stoliću za tisak.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.