Župne obavijesti: 16. nedjelja kroz godinu

  • Slavimo šesnaestu nedjelju kroz godinu. Kao molitvu i podršku radu naših misionara danas nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za misije i misionare.
  • Sljedeće nedjelje slavimo sedamnaestu nedjelju kroz godinu.
  • Prilikom razornog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici teško je oštećena i naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu. Pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada ove godine u sjedište Nadbiskupijske zaklade „Dr. Nikola Dogan“ na adresu Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije, mogu se dostaviti molbe za dobivanje novčane pomoći učenicima i studentima naše nadbiskupije. Sve informacije o uvjetima natječaja i potrebnoj dokumentaciji možete dobiti na www.caritas.djos.hr , od 1. kolovoza ove godine.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Proteklog tjedna u Samoboru je bilo zasjedanje Definitorija ili uprave naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Odlukom Definitorija došlo je do promjena u našem osječkom bratstvu: gvardijan je fra Zoltan Dukai, a fra Ante Perković je premješten u Slavonski Brod. Časni brat fra Miroslav Petrac premješten je sa Kaptola u Zagrebu u naš samostan u Tvrđi gdje će biti na službu samostana. Fra Josip Vukoja premješten je u Našice gdje će biti župni vikar, a u našu župu premješten je iz Našica fra Stjepan Hrkač koji će biti župni vikar. Premještaji će biti u kolovozu ove godine.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.