Župne obavijesti: Presveto Trojstvo

  • Danas slavimo svetkovinu Presvetoga Trojstva. Ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova – sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Svoj novčani prilog za sjemeništa možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve.
  • Utorkom su župne kateheze za ovogodišnje krizmanike u gornjoj crkvi. Pobožnost bl. Mariji od Propetoga Petković je u utorak u 18:00 sati, a završetak pobožnosti 13 utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom je u 18:15 sati. Isti dan, bit će u organizaciji udruge DUHOS i Ekumenske inicijative, predavanje na temu Živjeti dijalog: tko je moj bližnji?, koje započinje u 20:00 sati u crkvi sv. Ćirila i Metoda u Osijeku.
  • Nastavljaju se predavanja „Obiteljskoga četvrtka“ koje organizira Bračno i obiteljsko savjetovalište naše nadbiskupije, Institut za novu evangelizaciju „Sveti Ivan Pavao II“ i Povjerenstvo za brak i obitelj osječkih dekanata koje će biti preko Zoom aplikacije. Više o tome imate na web stranici naše nadbiskupije.
  • U četvrtak slavimo Tijelovo – zapovijedanu svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove. Svete mise su prema nedjeljnom rasporedu: 7:00, 9:00, 11:00 i 18:30 sati. Nećemo imati procesiju.
  • U subotu neće biti svetih misa u našoj župi. U franjevačkoj crkvi u Tvrđi slavimo sv. Antuna Padovanskog. Više o tome imate na oglasnoj ploči.
  • Sljedeće nedjelje slavimo jedanaestu nedjelju kroz godinu. Djelatnici knjižare UPT-e iz Đakova imat će prodajnu akciju knjiga nakon svetih misa od čije prodaje žele pomoći jednoj osječkoj obitelji u potrebi.
  • Svete mise imamo u gornjoj crkvi uz poštivanje fizičke distance i higijenskih uvjeta. Uoči svetih misa ispovijedamo u donjem dijelu crkve uz poštivanje distance i nošenja zaštitnih maski za lice.
  • U župnom uredu uredujemo prema uredovnom vremenu.
  • Slavlje svete Potvrde u našoj župi bit će 11. srpnja u 17:00 sati. Djelitelj sakramenta bit će mons. Luka Strgar, delegat našega nadbiskupa Đure. Taj dan neće biti svete mise u 18:30 sati, a primljenu misnu intenciju za tu misu odslužit ćemo pod misom u 17:00 sati.
  1. Prilikom razornog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici teško je oštećena i naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu tako da do daljnjega, odnosno do popravka koji će biti dug i skup, neće biti mogućnost slavljenja svetih misa niti ispovijedanja u crkvi niti stanovanja naših fratara i sjemeništaraca u samostanu kao niti bilo kakvih drugih aktivnosti po čemu je poznat naš samostan u Zagrebu. Pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve ili u župnom uredu u uredovno vrijeme.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.