Župne obavijesti: 4. vazmena nedjelja – Dobri Pastir

  1. Radosni smo i Bogu zahvalni što smijemo slaviti svete mise s vama vjernicima nakon vremena tzv. izolacije. Na oglasnoj ploči imate Pismo biskupa HBK-a svećenicima i vjernicima o slavljenju svetih misa i drugih liturgijskih slavlja u vrijeme epidemije covid-19, kao i to što naš nadbiskup mons. Đuro Hranić govori u Poruci svećenicima i vjernicima naše nadbiskupije. Hvala svima koji su i do sada bili poslušni i ponašali se prema uputama, a jasno da smo i nadalje pozvani ponašati se i prema novim preporukama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, kako nas i potiču naši biskupi. Zbog situacije koju proživljavamo do daljnjega se otkazuju slavlja prve pričesti, potvrde, župnih kateheza, proba pjevanja naših zborova, susreta ministranata kao i drugih susreta skupina vjernika (ŽPV, ŽEV, čitači, biblijski sat, udruge…). Svete mise imat ćemo u gornjoj crkvi uz poštivanje fizičke distance i higijenskih uvjeta, a osobito biti poslušni prema uputama našega nadbiskupa. Naši redari će nas usmjeravati i pomoći nam da se držimo uputa. Ispovijed će biti u donjem dijelu crkve uz poštivanje distance i higijenskih uvjeta te uoči svetih misa. U župnom uredu uredujemo prema uredovnom vremenu.
  • Danas slavimo četvrtu vazmenu nedjelju koja je ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira kada molimo za duhovna zvanja. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima. Svoj novčani dar možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve.
  • U tijeku su svibanjske pobožnosti.
  • U utorak je pobožnost na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo petu vazmenu nedjelju, a ujedno je i druga nedjelja u svibnju kada slavimo Majčin dan. U našoj je župi te nedjelje znalo biti i cjelodnevno klanjanje pred Presvetim. Mi ćemo na kraju svih svetih misa imati kratko klanjanje čime bi ujedno i zahvalili Bogu za sve milosti koje smo doživjeli u proteklom vremenu, a osobito za one koji su brinuli, a i nadalje brinu, za naše zdravlje.
  • Vjerujem da smo upoznati s posljedicama strahovitog potresa u Zagrebu i njegovoj okolici. Tom prilikom je teško oštećena naša franjevačka crkva i samostan na Kaptolu tako da do daljnjega, odnosno do popravka koji će biti dug i skup, neće biti mogućnost slavljenja svetih misa niti ispovijedanja u crkvi niti stanovanja naših fratara i sjemeništaraca u samostanu kao niti bilo kakvih drugih aktivnosti po čemu je bio poznat naš samostan u Zagrebu. Vjerujući u vašu dobrotu i suosjećajnost, pozivamo vas da svojim novčanim prilozima pomognemo obnovu crkve i samostana na Kaptolu u Zagrebu. Svoje priloge možete dati u označenu škrabicu pri izlazu iz crkve.
  • Kupujte i čitajte vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.