Vazmeno trodnevlje i Uskrs – raspored misnih slavlja i prijenosa

ĐAKOVO (TU) – Kako bismo vjernicima omogućili da se u svojim domovima u molitvi ujedine s biskupima i svećenicima, Slavonska televizija izravno će prenositi sva slavlja Vazmenoga trodnevlja, kao i slavlje Vazma iz katedrale u Đakovu. Preuzimajući signal, gotovo sva misna slavlja prenositi će i Slavonskobrodska televizija, a pojedina slavlja u svom će programu izravno prenositi i Plava vinkovačka televizija (Studio Vinkovci), Plava televizija (Studio Virovitica) te Hrvatski katolički radio.

Raspored slavlja je sljedeći:

Veliki četvrtak, 9. travnja, Missa chrismatis u 9 sati

Veliki četvrtak, 9. travnja, Misa Večere Gospodnje u 18 sati

Veliki petak, 10. travnja, Služba Muke Gospodnje u 18 sati

Velika subota, 11. travnja, Vazmeno bdijenje u 20,30 sati

Uskrs, 12. travnja, Misa Vazma u 10,30 sati.

Velikodušnošću Slavonske televizije, svi zainteresirani mediji (TV i radio postaje) mogu preuzeti njihov signal te istodobno izravno prenositi sva navedena slavlja.

Veliki četvrtak – Misa posvete ulja
Na Veliki četvrtak, 9. travnja 2020. đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić predvoditi će Misu posvete ulja, s početkom u 9 sati. Ovo misno slavlje u izravnom će programu prenositi Slavonska televizija (STV), a preuzimajući signal, misu će izravno prenositi i Plava vinkovačka televizija (Studio Vinkovci), Plava televizija (Studio Virovitica) te Hrvatski katolički radio.

Veliki četvrtak – Misa večere Gospodnje 
Na Veliki četvrtak, 9. travnja 2020. đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić predvodit će u 18 sati u đakovačkoj katedrali Misu večere Gospodnje kojom započinje Vazmeno trodnevlje. Ovo misno slavlje u izravnom će programu prenositi Slavonska televizija (STV), a preuzimajući signal, misu će izravno prenositi i Slavonskobrodska televizija.

Veliki petak – Služba Muke Gospodnje u đakovačkoj prvostolnici
Na Veliki petak, 10. travnja 2020., u đakovačkoj prvostolnici u 18 sati započinju obredi Velikog petka. Obrede će u izravnom će programu prenositi Slavonska televizija (STV), a preuzimajući signal, izravno će ih prenositi i Slavonskobrodska televizija.

Velika subota – Vazmeno bdijenje u đakovačkoj prvostolnici
Na Veliku subotu, 11. travnja 2020 obrede Vazmenog bdijenja u đakovačkoj katedrali u 20.30 sati predvodit će đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić. Ovo slavlje u izravnom će programu prenositi Slavonska televizija (STV), a preuzimajući signal, misu će izravno prenositi i Slavonskobrodska televizija, Plava vinkovačka televizija (Studio Vinkovci), Plava televizija (Studio Virovitica) te Hrvatski katolički radio.

Uskrs – Misa Vazma
Na svetkovinu Uskrsa, u nedjelju 12. travnja nadbiskup Đuro Hranić predvoditi će Misu Vazma u đakovačkoj katedrali u 10.30 sati. Ovo misno slavlje u izravnom će programu prenositi Slavonska televizija (STV), a preuzimajući signal, misu će izravno prenositi i Slavonskobrodska televizija.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.