Poziv pape Franje na molitvu krunice svaku večer u 21 sat na HKR-u

Papa Franjo pridružio se pozivu talijanskih biskupa vjernicima na molitvu krunice u četvrtak 19. ožujka u 21 sat, a otajstva svjetla krunice uživo će se moliti u studiju Hrvatskog katoličkog radija koji poziva slušatelje na zajedničku molitvu.

Pridružujem se apelu talijanskih biskupa koji su u ovoj izvanrednoj zdravstvenoj situaciji potaknuli na molitvu za cijelu zemlju. Svaka obitelj, svaki vjernik, svaka redovnička zajednica, neka se svi duhovno ujedine sutra u 21 sat u molitvi krunice otajstava svjetla. Sjajem obasjanom i preobraženom licu Isusa Krista i njegovu Srcu vodi nas Marija, Majka Božja, Zdravlje bolesnih, kojoj se obraćamo molitvom krunice pod ljubavlju ispunjenim pogledom svetog Josipa, čuvara Sveta obitelji i naših obitelji. I molimo je da posebno čuva našu obitelj, naše obitelji, posebno bolesne i osobe koje skrbe za bolesne: liječnike, medicinske tehničare, medicinske sestre, volontere koji riskiraju život u toj službi, rekao je Papa u sklopu pozdrava talijanskim vjernicima na kraju današnje opće audijencije.

Molitvi krunice i pozivu pape Franje odazvat će se i Hrvatski katolički radio. Od 21 sat urednici i voditelji HKR-a u zajedništvu sa slušateljima molit će otajstva svjetla krunice. Video prijenos bit će omogućen putem Facebook stranice HKR-a.

(IKA-HKR)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.