Župne obavijesti: 3. korizmena nedjelja

  • Danas slavimo treću korizmenu nedjelju. Čuli smo na početku svete mise preporuke i upute za postupanje u vrijeme aktualnog širenja zaraze s koronavirusom što nam je uputio naš nadbiskup mons. Đuro Hranić. Upute su i na našoj oglasnoj ploči kao i na web stranici naše nadbiskupije. http://djos.hr/preporuke-i-upute-nadbiskupa-hranica-za-postupanje-u-vrijeme-aktualnog-sirenja-zaraze-virusom-covid-19-koronavirus/ Dužnost nam je da budemo kao vjernici odgovorni i ozbiljni kao i poslušni. Završava Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge za našu braću i sestre u Bosni i Hercegovini s kojima želimo biti materijalno, molitveno i duhovno povezani. Prije završnog misnog blagoslova izmolit ćemo Molitvu Gospi od zdravlja i svetom Roku.
  • Sutra neće biti biblijskog sata i do daljnjega nema župnih kateheza, susreta ministranata, proba pjevanja… U utorak započinje pobožnost Trinaest utoraka u čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati. U srijedu je godišnjica smrti Sluge Božjega fra Vendelina Vošnjaka, osnivača naše Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. U četvrtak slavimo sv. Josipa. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. Crkveni god je u Dalju. Pobožnost križnoga puta u našoj župnoj crkvi u korizmi je srijedom i petkom u 18:00 sati. U subotu su u našem Mjesnom bratstvu OFS-a izbori u 16:00 sati.
  • Sljedeće nedjelje slavimo četvrtu korizmenu nedjelju. Bilo je dogovoreno da će pod svim svetim misama biti prezentacija pod nazivom, Što znanost i Katolička crkva kažu o početku i razvoju ljudskoga života?. Prezentacija će biti samo na svetoj misi u 9:00 sati, a predstavit će je volonteri udruge U ime obitelji uz suglasnost našega nadbiskupa mons. Đure Hranića.
  • Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. Caritas naše Nadbiskupije poziva nas na sudjelovanje u akciji projekta „75 za 1“. Cilj tog projekta je prikupljati novčana sredstva za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Potrebno je darovati 20 kuna u svrhu projekta. Jasno da se može darovati i više. Vremensko razdoblje skupljanja je mjesec ožujak ove godine. Svoje novčane priloge možete donositi u župni ured. Isto tako, Caritas naše Nadbiskupije nastavlja s projektom „Dječja košarica – Uskrs 2020.“ kao i projektom „Blaženije je davati nego primati 2020.“ čime svojim novčanim prilozima te hranom, higijenskim i dječjim potrepštinama pomažemo Caritasov Centar za majku i dijete, Pučku kuhinju i Centar za beskućnike u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • Ispovijed bolesnih i starijih osoba po kućama, a koji ne mogu doći u crkvu, bit će 30. ožujka od 9:00 sati. Potrebno je prijaviti ih u župnom uredu. Velika ispovijed u našoj crkvi bit će 2. travnja u 9:00 i u 15:00 sati, kada će biti na raspolaganju više svećenika.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku

Pomolimo se!
Djela naša milošću svojom priteci i pomoću prati da svaka naša molitva i radnja s Tobom vazda počinje i započeta da se s Tobom dovrši. Primi i usliši naše molitvene vapaje. Daj nam svoj mir kako bi srca naša bila poslušna Tvojim zapovijedima i smirena u Tvojoj zaštiti. Užezi u nama oganj Duha Svetoga da Ti čistim tijelom služimo i neokaljanim srcem omilimo. Zahvaljujemo Ti za Tvoju i našu majku, Blaženu Djevicu Mariju koja pomaže svojoj djeci u nevoljama kako bi opet zadobili zdravlje. Po njezinu zagovoru oslobodi nas ove pandemijske nevolje, kao i od svakog moralnog nereda i zastranjenja. Neka ona svojom majčinskom brigom prati i štiti sve ljude i narode od opasne zaraze koronavirusa. Neka ozdravi bolesne i blagoslivlja sve one koji njima pomažu.
Spasitelju, Isuse Kriste, u svojoj blagoj providnosti i očinskoj mudrosti postavio si svetoga Roka moćnim zaštitnikom protiv zaraznih bolesti i po njemu uvijek dijelio obilje blagoslova ljudima u bolesti i tjeskobi. Pošalji ga u ovom času kad nam je zdravlje ugroženo da nas štiti i za nas moli, kako bismo bili dostojni Tvojih obećanja. Ne dopusti, Gospodine, da se oslanjamo samo na svoje umijeće i znanje, već da se pouzdajemo u tvoju pomoć i veliko milosrđe. Udijeli nam zdravlje duše i tijela kako bismo trajno mogli iskazivati Tebi slavu i hvalu. A svi za koje molimo, žive ili mrtve, neka po zagovoru Tvojih svetih miljenika milostivo dobiju oproštenje svojih grijeha i zasluže stići u vječni život u nebu.
Po Kristu, Gospodinu našem. Amen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.