Župne obavijesti: 1. korizmena nedjelja

  • Danas slavimo prvu korizmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo crkvenim odgojnim ustanovama – sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Tko želi može uzeti caritasove kutijice te stavljati svoj dar u njih tijekom korizme i donijeti ih u crkvu na Cvjetnicu.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise. U utorak je nakon večernje svete mise susret volontera Caritasa naše župe. U sklopu Korizmenih tribina srijedom u Vikarijatu je tribina u 19:30 sati s temom Od biblijskog govora o prirodi prema enciklici Laudato si’. Predavač je prof. dr. Ivica Čatić. U četvrtak je u Vikarijatu s početkom u 19:30 sati Socijalna tribina pod vodstvom mr. Igora Jakobfija. Pobožnost prvih petaka na čast Srcu Isusovom je u petak u 17:45. Pobožnost križnoga puta u našoj župnoj crkvi u korizmi je srijedom i petkom u 18:00 sati.
  • Prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za potrebite naše Župe bit će u razdoblju između četvrte korizmene nedjelje i Cvjetnice. U subotu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za duhovna zvanja.
  • Sljedeće nedjelje slavimo drugu korizmenu nedjelju kada će Marijine časne sestre humanitarnom akcijom prodaje kolača skupljati dragovoljne priloge za djecu u Africi, u Beninu, a redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • Caritas naše Nadbiskupije i ove nas godine poziva na sudjelovanje u akciji projekta „75 za 1“. Cilj tog projekta je prikupljati novčana sredstva za Nadbiskupijsku zakladu „Dr. Nikola Dogan“ koja stipendira učenike i studente slabijeg imovnog stanja s područja Nadbiskupije. Potrebno je u svakoj župi pronaći barem 75 obitelji ili pojedinaca koji žele darovati 20 kuna u svrhu projekta. Jasno da se može darovati i više i da može biti i više obitelji ili pojedinaca. Vremensko razdoblje skupljanja je mjesec ožujak ove godine. Svoje novčane priloge možete donositi u župni ured.
  • Petnaesti križni put mladih naše nadbiskupije bit će 28. ožujka ove godine. Sudionici križnog puta krenut će iz Dragotina ispred crkve gdje je okupljanje od 9:00 do 9:30 sati, a završetak je u Centru za duhovne obnove „Božje milosrđe“ na Ovčari gdje će biti sveta misa oko 18:00 sati. Križni put je za mlade srednjoškolske dobi i starije. Više informacija o Križnom putu može se vidjeti preko društvenih mreža Ureda za pastoral mladih naše nadbiskupije, a prijave su u župnom uredu do 22. ožujka ove godine.
  • Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu bit će 9. i 10. svibnja ove godine. Mladi, koji se moraju prijaviti preko župa za taj susret, trebaju biti u Zagrebu 8. svibnja predvečer. Prijave za ovaj Susret su do 14. ožujka u župnom uredu, a smiju se prijavljivati mladi od 8. razreda osnovne škole do 30 godina starosti.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.