Župne obavijesti: 5. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo petu nedjelju kroz godinu. Mjesečni susret Mjesnoga Bratstva OFS-a je u 16:00 sati, a u 18:15 pobožnost je na čast bl. Mariji Petković.
  • Sutra je spomendan bl. Alojzija Stepinca, kardinala i mučenika. Svete mise su u 7:30 i 18:30 sati. U našoj je crkvi susret braće i sestara osječkih mjesnih bratstava OFS-a od 17:00 sati. Pod večernjom svetom misom bit će slavlje privremenih i svečanih zavjeta članova našega Mjesnog bratstva OFS-a. Neće biti biblijskog sata. U Vikarijatu je sutra Biblijsko-molitvena večer pod vodstvom vlč. Krešimira Bulata s početkom u 19:30 sati.
  • U utorak slavimo Gospu Lurdsku, a ujedno je i Dan bolesnika. Svete mise su u 7:30; 15:30 za bolesnike i u 18:30 sati. U našoj župnoj crkvi bit će susret bolesnika od 15:00 sati kada je mogućnost za ispovijed, nakon čega slijedi sveta misa pod kojom će biti prilika primiti i bolesničko pomazanje, a nakon mise ćemo zajedno s volonterima Caritasa ostati u druženju u vjeronaučnoj dvorani. Na kraju svake svete mise bit će kratka procesija sa svijećama do kipa Majke Božje ispred crkve gdje ćemo zahvaliti našoj nebeskoj zagovornici kratkom pobožnošću. Svijeće ćete moći kupiti prije misa.
  • U četvrtak je klanjanje pred Presvetim nakon večernje svete mise, a u  Vikarijatu je s početkom u 19:30 sati Socijalna tribina pod vodstvom mr. Igora Jakobfija.
  • Sljedeće nedjelje slavimo šestu nedjelju kroz godinu.
  • Bračna i obiteljska savjetovališta i Savjetovalište za žrtve obiteljskog nasilja Đakovačko-osječke nadbiskupije organiziraju seminar pod nazivom „Pomozimo nositi teret jedni drugima“, koji će biti 15. veljače ove godine u prostorima KBF-a u Đakovu. Više o tome imate na oglasnoj ploči.
  • Susret hrvatske katoličke mladeži u Zagrebu bit će 9. i 10. svibnja ove godine. Mladi, koji se moraju prijaviti preko župa za taj susret, trebaju biti u Zagrebu 8. svibnja predvečer. Prijave za ovaj Susret su do 14. ožujka u župnom uredu, a smiju se prijavljivati mladi od 8. razreda osnovne škole do 30 godina starosti. Potičemo mlade da se što prije jave kako bi organizirali katehetske susrete u našoj župi kao pripravu za taj Susret.
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.
  • Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.