Župne obavijesti: 2. nedjelja došašća

  • Danas slavimo 2. nedjelju došašća. Nakon svetih misa skupljamo novčane priloge kako bi pomogli unesrećenima u razornom potresu u Albaniji. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a je u 16:30 sati.
  • Sutra liturgijski slavimo Bezgrešno začeće BDM. Svete mise su u 6:00 i u 18:30 sati. Od 8:30 sati ispovijedamo bolesne i starije osobe po kućama ili stanovima koje ste prijavili u župnom uredu. U 18:15 je pobožnost na čast bl. Marije Petković. Neće biti biblijskog sata. U Vikarijatu je s početkom u 19:30 sati Biblijsko-molitvena večer koju vodi vlč. Krešimir Bulat.
  • U utorak je godišnjica smrti našega prvoga predsjednika, dr. Franje Tuđmana. Sveta misa za njega bit će u 6:00 sati. U Vikarijatu je u 19:30 sati Adventski susret povodom Međunarodnog dana ljudskih prava. Gosti su izv. prof. dr. sc. Stjepan Radić s temom Vukovar i ljudska prava te Domagoj i Krešimir Jakumetović, s temom Vukovarske čežnje.
  • U srijedu je velika ispovijed u našoj župi u 9:00 i u 15:00 sati kada će biti na raspolaganju više svećenika.
  • U četvrtak je susret članova udruge Sv. Vinko nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu je, s početkom u 19:30 sati, a u sklopu Obiteljskog četvrtka, predavanje Brak hrvatskih branitelja iz perspektive jednog psihijatra-psihoterapeuta. Predavanje će imati Božidar Popović, dr. med., psihijatar i psihoterapeut.
  • U subotu će u samostanu sestara u Bakarskoj 1 s. Anamarija Vuković imati duhovnu obnovu za mlade. Zainteresirani neka se jave s. Anamariji (mob. 097 679 9410). Nakon večernje svete mise paljenje je treće adventske svijeće ispred naše crkve.
  • Sljedeće nedjelje slavimo 3. nedjelju došašća, a ujedno je Nedjelja Caritasa kada skupljamo novčana sredstva za potrebe Nacionalnog, Nadbiskupijskog i Župnog Caritasa. Možete donijeti caritasove kutijice sljedeće nedjelje ovdje u crkvu. Podsjećamo one koji su kumovi djece u Beninu da uplate svoj dar.
  • Kroz vrijeme došašća pozvani smo na djelotvornu ljubav prema potrebitima u našoj župi kao i potrebe Pučke kuhinje, Centra za beskućnike i Centra za majku i dijete u Osijeku. Pomoći možemo prikupljanjem živežnih namirnica, higijenskih potrepština i novčanim prilozima. Svoje darove možete donijeti u župni ured.
  • Molimo sve one koji su se doselili u našu župu, promijenili adresu stanovanja, kao i sve one koji do sada nisu primali blagoslov obitelji, a žele ga primiti, neka se jave u župni ured. Također molimo i sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured.  
  • U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću građansku godinu. Kupujte i čitajte katolički vjerski tisak.