Župne obavijesti: 33. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo trideset i treću nedjelju kroz godinu. U našoj je Nadbiskupiji  Nedjelja bračnih jubileja u svim župnim zajednicama.
  • Sutra je godišnjica pada grada Vukovara i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U našoj je Nadbiskupiji Spomen-hodočašće u Vukovar. Program sjećanja: u 10 sati u krugu vukovarske bolnice započinje službeni program; u 10:30 polazi “Kolona sjećanja” prema Memorijalnom groblju; u 12:15 molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju; u 13:00 sati započinje euharistijsko slavlje koje predvodi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski. U 18:11 sati zvonit će sva zvona u Hrvatskoj u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata. U našoj župnoj crkvi nema jutarnje svete mise, a biblijski sat je nakon večernje svete mise.
  • Od 12. do 23. studenoga u našoj župi skupljamo higijenske potrepštine za korisnike Pučke kuhinje u Osijeku. Svoje darove možete donijeti u župni ured u uredovno vrijeme.
  • U srijedu ćemo pod večernjom svetom misom moliti za poginule hrvatske branitelje iz naše župe čija su imena i prezimena na ploči pri izlazu iz crkve. Nakon te mise bit će susret s roditeljima ovogodišnjih kandidata za primanje sakramenata ispovijedi, pričesti i potvrde (treći razredi osnovnih škola i drugi razredi srednjih škola).
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise u našoj crkvi klanjanje pred Presvetim, a u Vikarijatu je „Socijalni četvrtak“ u 19:30 sati.
  • U petak slavimo svetu Ceciliju, zaštitnicu crkvene glazbe i pjevača, što ćemo svečanije proslaviti pod večernjom svetom misom.
  • Sljedeće nedjelje slavimo Nedjelju Isusa Krista Kralja svega stvorenja ili 34. nedjelju kroz godinu koja je i posljednja nedjelja u crkvenoj ili liturgijskoj godini. Volonteri našega župnog Caritasa imat će nakon prijepodnevnih svetih misa prigodnu prodajnu akciju.
  • Devetnica Gospi Osječkoj u franjevačkoj crkvi u Tvrđi započinje u petak, 29. studenoga ove godine. Svaku večer devetnice hodočasti pojedina župa. Naša župa hodočasti u nedjelju, 1. prosinca. Molitva krunice je u 17:30, a sveta misa u 18:00 sati.
  • Kupujte i čitajte vjerski katolički tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.