Župne obavijesti: 31. nedjelja kroz godinu

  • Danas slavimo trideset i prvu nedjelju kroz godinu. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših odgojnih ustanova, sjemeništa, te molimo za duhovna zvanja. Na večernjoj svetoj misi sudjelovat će naš generalni vizitator fra Domagoj Runje koji je u ime generalnog ministra u vizitaciji našoj Hrvatskoj franjevačkoj provinciji sv. Ćirila i Metoda.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise, a u Vikarijatu je Biblijska tribina pod vodstvom prof. dr. Ivice Čatića s početkom u 19:30 sati.
  • U četvrtak je nakon večernje svete mise klanjanje pred Presvetim.
  • U subotu je u Đakovu Seminar za čitače, voditelje i članove biblijskih skupina u prostorijama KBF-a. Seminar započinje u 9:00 sati. U našoj župnoj crkvi u subotu je u 18:15 pobožnost na čast bl. Mariji od Propetoga Petković.
  • Sljedeće nedjelje slavimo trideset i drugu nedjelju kroz godinu. Redoviti mjesečni susret Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • U ponedjeljak, 18. studenoga, godišnjica je pada grada Vukovara i obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. U našoj je Nadbiskupiji Spomen-hodočašće u Vukovar. Program sjećanja: u 10 sati u krugu vukovarske bolnice započinje službeni program; u 10:30 polazi “Kolona sjećanja” prema Memorijalnom groblju; u 12:15 molitva i polaganje vijenaca kod Središnjeg križa na Memorijalnom groblju; u 13:00 sati započinje euharistijsko slavlje koje predvodi mons. dr. Ratko Perić, biskup mostarsko-duvanjski. Toga dana će u 18:11 sati zvoniti sva zvona u Hrvatskoj u spomen na sve poginule branitelje i civilne žrtve Domovinskoga rata.
  • U našoj je Nadbiskupiji na 33. nedjelju kroz godinu Nedjelja bračnih jubileja u svim župnim zajednicama. Osobito ste pozvani koji slavite 25, 50 i 60 godina bračno-obiteljskog života ili neku drugu okruglu godišnjicu da se javite u župni ured do ovoga četvrtka kako bi se zajednički pripremili za to slavlje koje će biti pod svetom misom u 9:00 sati.
  • Zbog zastarjelosti i kvarova sistema grijanja naše crkve i samostana, započet ćemo s obnovom. Na prijedlog pojedinih članova naših župnih vijeća obraćamo se vama, poštovani župljani, da nam svojim novčanim prilozima pomognete. Zahvaljujemo se na vašoj dobroti.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak. U sakristiji i župnom uredu možete kupiti kalendare za sljedeću godinu.