Župne obavijesti: 21. nedjelja kroz godinu

25. kolovoza 2019.

  • Danas slavimo dvadeset i prvu nedjelju kroz godinu. U sklopu devetnice „Hrvatska moli za život“, molit ćemo prije večernje svete mise u 18:30 sati Oče naš, 3 x Zdravo Marijo, Slava Ocu te molitve za život pape Benedikta XVI i sv. pape Ivana Pavla II. Nakon toga slijedi sveta misa pod kojom molimo u molitvi vjernika da naš narod postane narod života, a na kraju svete mise je blagoslov trudnica.
  • Sljedeće nedjelje slavimo dvadeset i drugu nedjelju kroz godinu, a ujedno je prva nedjelja u mjesecu kada svojim molitvama i novčanim prilozima pomažemo našim sjemeništima te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molimo za dobročinitelje naše crkve i samostana. Od sljedeće nedjelje raspored nedjeljnih svetih misa je prema redovitom rasporedu: 7:00; 9:00; 11:00 i 18:30 sati
  • Molimo sve vas koji još nemate župnu knjižicu ili je potrebno upisati
    promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Na žalost, još je uvijek velik broj obitelji bez knjižice u što se uvjeravamo kod prijave sprovoda, krštenja, vjenčanja i sl. pa je puno puta zaista teško znati tko je iz naše župe…
  • Od 1. kolovoza do 10. listopada otvoren je natječaj za dobivanje stipendije Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan” za pomoć učenicima i studentima u školskoj i akademskoj godini 2019./2020. Isto tako, 1. kolovoza započeo je Projekt “Jedan novčić – zalog za našu budućnost” Zaklade “Dr. Nikola Dogan” čime svojim novčanim prilozima pomažemo rad Zaklade za školovanje siromašnim učenicima i studentima. Zainteresirani mogu dodatne informacije dobiti na web stranici www.caritas.djos.hr . Svoje novčane priloge možete dati u župnom uredu.
  • Pred nama je nova katehetska godina. Prijave za one koji žele primiti
    sakramente pomirenja, pričesti i potvrde (učenici 3. razreda osnovne i 2. razreda srednje škole koji su već imali dvije pripravne godine župne kateheze), te svi ostali koji su obvezni ići na kateheze (1., 2. i 8. razredi osnovnih škola i 1. razredi srednjih škola) bit će 23., 24. i 25. rujna ove godine od 9 – 11 i od 16 – 18 sati. Obvezno prilikom prijave donijeti župnu obiteljsku knjižicu. Susret za roditelje djece koja će ići na župne kateheze (od 1. razreda osnovne škole do 2. razreda srednje škole) bit će u srijedu, 25. rujna ove godine, koji započinje svetom misom u 18:30 sati, a nastavak je nakon mise.
  • Kupujte i čitajte katolički tisak.