Dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji

U subotu, 31. svibnja 2019. godine, u Župi Svete Obitelji, održan je dobrotvorni koncert za misiju Minero u Boliviji. Misija u Boliviji prostire se na nekih osamdesetak kilometara i broji oko 50 tisuća stanovnika i tamo djeluje fra Ivica Vrbić, koji zajedno sa svoja dva subrata kapucina redovito obilazi dvadeset i dvije filijale šireći radosnu vijest. Naša misijska skupina odlučila je ove godine napraviti iskorak i upustiti se u avanturu zvanu koncert, te na taj način prikupiti novčana sredstva za misiju Minero. Dobrotvorni koncert započeo je Zbor milosrdnih sestara sv. Križa iz Đakova pjesmom “Neka cijeli ovaj svijet”. Voditeljica misijske skupine Tatjana Šargač zahvalila je svim sudionicima koncerta, kao i posjetiteljima na odazivu, a posebice svojim “misionarima” iz misijske skupine, te Danijelu Jancu voditelju Večernjeg zbora naše župe na pomoći pri organizaciji koncerta. Nakon što je naš hrvatski branitelj Stipe Crnković pročitao molitvu za misije, zajednički smo izmolili Očenaš za uspjeh koncerta i svih misija.

Pred prepunom crkvom nastupili su: Zbor mladih konkatedrale Osijek, Viktorija Kulišić Đenka i Večernji zbor Župe Svete obitelji. Videoporukom, nazočnima se obratio nadbiskup msgr. Đuro Hranić, te uputio riječi ohrabrenja i podrške izražavajući žaljenje što nije u mogućnosti nazočiti ovom događaju. U kratkom filmu smo imali priliku vidjeti način i uvjete života u misiji Minero. Videoporukom obratio nam se i voditelj misije Minero fra Ivica, zahvalivši se na našem trudu i spremnosti za pomoć misiji, te je pri tome rekao: “Gospodin vas nagradio za sav vaš trud koji činite za njegove siromaške”.
Nazočne je pozdravio i naš župnik fra Dragutin, koji je izrazio veliku radost zbog koncerta, te podršku radu naše misijske skupine, zahvalan za sav rad i trud. Voditeljima zborova uručio je zahvalnice i prigodne darove kao znak zahvalnosti na njihovoj spremnosti za pomoć potrebitima. Koncert je završio zajedničkim nastupom svih izvođača uz pjesmu Mesija (On dolazi) uz pljesak i oduševljenje publike. Gospodinu smo zahvalni što nas je pozvao, okupio i što smo svojim vremenom, trudom i odricanjem pomogli one najmanje među nama. Dobro je činiti dobro!