Župne obavijesti: 2. vazmena nedjelja

  • Danas slavimo drugu vazmenu nedjelju. Nakon svetih misa sakupljamo novčane priloge za obnovu Kuće susreta Tabor u Samoboru.
  • Sutra je biblijski sat nakon večernje svete mise.
  • U utorak je pobožnost trinaest utoraka na čast sv. Antunu Padovanskom u 18:15 sati, a susret ovogodišnjih krizmanika sa djeliteljem krizme preč. Dragom Tukarom  je nakon večernje svete mise.
  • Ovaj tjedan su prvi petak i prva subota u mjesecu. U petak je pobožnost na čast Srcu Isusovom u 18:00 sati. U subotu molimo za duhovna zvanja pod večernjom svetom misom, a nakon mise je klanjanje pred Presvetim.
  • U subotu je u našoj Župi slavlje svete Potvrde koje će biti pod svetom misom u 11:00 sati. Djelitelj sakramenta je delegat našega nadbiskupa, preč. Drago Tukara, kanonik.
  • Sljedeće nedjelje slavimo treću vazmenu nedjelju. Prva je nedjelja u mjesecu kada se svojim molitvama i novčanim prilozima sjećamo naših sjemeništa te molimo za duhovna zvanja. Pod jutarnjom svetom misom molit ćemo za dobročinitelje ove naše crkve i samostana. Redoviti sastanak članova Mjesnoga bratstva OFS-a bit će u 16:30 sati.
  • U subotu, 18. svibnja 2019. u Osijeku se održava prvi „Hod za život“ pod geslom „Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!“. Okupljanje će započeti na Zrinjevcu u 10 sati. Pozivamo vas da u znak podrške svakom nerođenom djetetu, njegovu ocu i majci, sa svojom obitelji i prijateljima sudjelujete u „Hodu za život“. Više informacija možete doznati i od volontera koji dijele informativne letke te majice kojima možete dati i dragovoljne priloge za pokrivanje troškova organizacije Hoda.

Kao kršćani pozvani smo čuvati i štititi svaki začeti život kao najveće blago i budućnost našega naroda. Svako dijete – rođeno i ono koje još raste u tijelu svoje majke – ima pravo na život i rast do prirodne smrti. Zato možemo i trebamo podržati zaštitu prava na život svakog čovjeka, a osobito onih najslabijih te dići svoj glas protiv kršenja temeljnog ljudskog prava – prava na život.

Poslije okupljanja u parku Zrinjevac, sudionici će u povorci u 11 sati krenuti Slavičekovom ulicom do Ulice Hrvatske Republike te Županijskom ulicom do Trga Ante Starčevića, gdje će se održati prigodni program. Na „Hod za život“ pozvane su obitelji s djecom, mladi, stari i svi koji žele dati podršku nerođenoj djeci te njihovim majkama i očevima.

  • Molimo sve vas koji još nemate župnu obiteljsku knjižicu ili je potrebno upisati promjene u postojeće, da se javite u župni ured. Kupujte i čitajte vjerski tisak.